Ni najveći optimisti ne mogu vjerovati u budućnost BiH

114

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je danas Srni da ni najveći optimisti više ne mogu vjerovati u budućnost BiH nakon današnje odluke Ustavnog suda BiH da odbije kao neosnovane apelacije zastupnik Narodne skupštine Republike Srpske o 1. ožujku i 25. studenom.

“Poruka koju je danas poslao Ustavni sud BiH gora je od onoga što smo doživljavali u prošlosti. Svi oni koji su dobronamjerni očekuju da u BiH bude jednak pristup događajima i pojavama, ali je očigledno da ni najveći optimisti, nakon ovakve presude, ne mogu više vjerovati u BiH, naročito ne u njenu budućnost”, izjavio je Pavić Srni.

On je dodao da se u Republici Srpskoj mora naći adekvatan odgovor na ovakva postupanja sudova zbog njihovih dvostrukih aršina, ne samo u ovom slučaju, nego u svim suđenjima Srbima kada je riječ o ratnim događanjima.

Pavić je istaknuo da je sada očigledno da su ovi sudovi samo za jedan narod, piše Srna.

“Očigledno je da su ovi sudovi protiv jednog naroda i da se s ovim sudovima neće graditi BiH. Neka je sram sve one koji su pogazili pravo i pravdu, a politiku stavili iznad svega”, istaknuo je Pavić.

Ustavni sud BiH odbio je danas kao neosnovane zahtjeve 30 zastupnika Narodne skupštine Republike Srpske za ocjenu ustavnosti Zakona o proglašenju 1. ožujka danom neovisnosti takozvane Republike BiH i članova Zakona o proglašenju 25. studenog danom državnosti takozvane Republike BiH.

Koalicija koja čini većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske uputila je 6. prosinca prošle godine Ustavnom sudu BiH apelaciju za ocjenu ustavnosti Zakona o proglašenju 25. studenog danom državnosti.

Zastupnici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske uputili su 11. listopada prošle godine apelaciju Ustavnom sudu BiH za ocjenu ustavnosti Zakona o proglašenju 1. marta danom neovisnosti BiH.