Poveži se s nama

Scena

Nemoralna ponuda iz Renaulta!

U Renaultu znaju da sigurnost i ljepota moraju trajati svih 365 dana u godini.

Objavljeno

U Renaultu znaju da sigurnost i ljepota moraju trajati svih 365 dana u godini.

Zbog toga je francuski proizvođač u Bosni i Hercegovini pripremio izuzetno zanimljivu akciju, u kojoj je omogućio ostvarenje nevjerovatne uštede na odabranim Renault modelima, kao i zadržavanje atraktivnog izgleda automobila tokom cijele godine, odnosno bez obzira na godišnje doba.

Naime, Renault u sklopu nove akcije uz svaki odabrani automobil poklanja četiri aluminijske felge i četiri zimske gume gratis, kako bi sigurnost i ljepota potrajali svih 365 dana u godini.

Iz ponude se izdvaja potpuno novi Megane Kolekcija 2012, koji u odnosu na prethodnika donosi efektna dizajnerska osvježenja, te još sposobnije i štedljivije motore, a koji u ovoj akciji starta od 23.799 KM. Tu je i elegantni Renault Fluence, jedan od najprodavanijih Renault modela u BiH, koji provjerenim motorima, bogatom serijskom opremom, te vrhunskom udobnošću, svaku vožnju pretvara u putovanje prvom klasom, a sve to uz cijenu od 23.599 KM.

Osim ova dva izuzetno popularna Renault modela u Bosni i Hercegovini, u okviru nove akcije dostupni su i drugi odabrani Renault modeli. Naravno, svi oni standarno dolaze uz tvorničku garanciju od 5 godina ili 100.000 km. Ova nesvakidašnja prodajna akcija traje do isteka zaliha, a sve dodatne informacije moguće je dobiti kod svih ovlaštenih Renault koncesionara. (Centralna.ba)

Oglas

Film

Moje Grčko vjenčanje 3 u četvrtak u kinu Novi Travnik

Objavljeno

Piše

Četvrtak 5.10.2023. u Kinu Novi Travnik rezerviran je za projekciju filma” “Moje grčko vjenčanje 3” u 19:30 sati, a ulaznica za film iznosi 5 KM.

Svjetski fenomen Moje grčko vjenčanje, scenaristice i rediteljice Nie Vardalos, ponovno dolazi u kino dvorane, predstavljajući potpuno novu avanturu. Pridružite se obitelji Portokalos na njihovom emotivnom, urnebesnom i punom preokreta putovanju u Grčku i obiteljskom okupljanju.

Nastavi čitati

Ljepota i zdravlje

Deset uobičajenih navika koje oštećuju mozak

Objavljeno

Piše

Na dnevnoj bazi, izlažemo se raznim kemikalijama i neželjnim sastojcima bez našeg znanja.

Naravno, neke kemikalije su bezopasne, ali neke mogu biti posebno opasne za mozak.

1. Izloženost plavom svjetlu
Plavo svijetlo, koje emitiraju mobiteli i razni drugi ekrani, drži vaš mozak aktivnim kad bi trebao odmarati, pa se tako miješa u ciklus spavanja.

2. Preskakanje obroka
Kako bismo držali korak sa svime oko nas, nerijetko preskačemo osnovne potrebe, poput hranjenja i spavanja. Ali upravo te osnovne potrebe imaju ključnu ulogu u održavanju mozga u “formi”.

3. Izražajan stres
Stres utječe na prefrontalni korteks i na pamćenje. Nastojte biti što manje pod stresom i sudjelujte u aktivnostima koje vas opuštaju, prenosi India Times.

4. Nedostatak sna
Ostajanje budno do kasnih sati utječe na pamćenje, rasuđivanje i sposobnost mozga za rješavanje problema.

5. Nedostatak druženja
Nedruženje i usamljenost povezani su s depresijom i kognitivnim padom. Pokušajte imati aktivan društveni krug.

6. Dugo sjedenje
Sati sjedenja mogu utjecati na zdravlje mozga. Savjetuje se kretanje nakon 15 do 30 minuta sjedenja.

7. Konzumiranje prehrambenih aditiva
Nekoliko dodataka hrani poput mononatrijevog glutamata ili MSG-a, aspartama, navodno ima učinak oštećenja mozga.

8. Unos rafiniranih ugljikohidrata
Konzumacija visoko prerađenog brašna može uzrokovati skok razine šećera u krvi što može oštetiti mozak ako se ne liječi.

9. Loše zdravlje desnih
Istraživanja su otkrila da bolesti desni mogu dovesti do smanjenja hipokampusa, dio mozga koji je zaslužan za učenje i pamćenje.

10. Prevelika konzumacija šećera
Pretjerano konzumiranje šećera može povisiti razine šećera u krvi i oštetiti krvne žile u mozgu.

Nastavi čitati

Muzika

Mostarce i njihove goste će u Novu 2024. godinu uvesti Željko Joksimović

Objavljeno

Piše

Mostarce i njihove goste će u Novu 2024. godinu uvesti jedna od najvećih zvijezda u regiji Željko Joksimović, potvrđeno je iz Gradske Uprave Grada Mostara.

“Radujemo se da će i ove godine Mostar biti domaćin velikog dočeka Nove godine na otvorenom. U ovom mandatu nastojimo svake godine podizati razinu organiziranog dočeka pa smo tako ove godine odlučili napraviti dodatan iskorak. Zahvaljujući ugovaranju jedne od najvećih regionalnih zvijezda, gospodina Joksimovića očekujemo veliki broj posjetitelja”, kazao je Marin Čuljak, savjetnik gradonačelnika Mostara.

“Što se tiče mikrolokacije nju još usuglašavamo i moći ćemo početkom idućega tjedna sa sigurnošću potvrdiliti samu lokaciju. Za sada možemo reći kako će sami doček biti u centru grada”, dodao je Čuljak.

Prošlogodišnji doček na kojem je nastupao Željko Bebek privukao je u Mostar veliki broj gostiju iz BiH i susjedstva te su svi smještajni kapaciteti bili popunjeni u tom gradu.

Sarajevo još uvijek nije objavilo tko ove godine nastupa na organiziranom dočeku na otvorenom.

Nastavi čitati

Središnja Bosna

VLAŠIĆ /// Iz minskog polja spasio šumara i četvoricu mladića: Nikada nisu proslavili taj dan

Objavljeno

Piše

Ferid Mehić iz Mudrika na Vlašiću iz misnkog polja spasio je šumara i četvoricu mladića koja su mu pomagala doznačivati stabla. Sve se odigralo na vlašičkoj Galici nakon završetka rata. Kako je Ferid poznavao i teren i mine na poziv šumara otišao je spašavati ljude.

I uspio ih izvesti iz minskog polja bez ikakvih poteškoća.Zanimljivo da nikada nisu poslavili taj dan a kako je to izgledalo prepričao nam je Ferid i jedan od bivših mladića koji je iznenada spoznao da se nalazi u minskom polju.

Više pogledajte u reportaži Srećka Stipovića.

Nastavi čitati

BiH

Sarajevo: Održana Utrka za ozdravljenje: u Sarajevu oboren rekord

Objavljeno

Piše

Na 16. po redu Face fora the cure prikupljeno je gotovo 200 tisuća konvertibilnih maraka. Kako prenosi N1, na ulicama Sarajeva oboren je rekord. Oko 10 tisuća sudionika slavilo je život i podsjetilo žene koje boluju od karcinoma dojke da u toj borbi nisu same.

U prepoznatljivim roze majicama, šetnju je predvodilo više od 500 heroina, koje predstavljaju inspiraciju svim ženama koje se nalaze u istoj situaciji.

Željka Jukić onkološki je pacijent gotovo dvije decenije. Pored nedostatka novčanih sredstava koje povećavaju šansu za oporavak, borbu sa, ionako teškom bolešću, dodatno otežavaju institucionalne procedure.

Strašno je šta su od naše države napravili. Da ja, koja sam se rodila u Travniku, vezirskom gradu, ja moram svakih šest mjeseci, kad moram u Sarajevo, predavati papire, pa idem u Travnik da odobre liječenje. Užas jedan, svega više ima od liječenja, naglasila je Željka u izjavi za N1.

Za to vrijeme, čini se, nadležni imaju pametnijeg posla.

Upravo, rade nešto drugo. Bilo bi bolje da se posvete građanima, pogotovo u ovako opakim bolestima, a da se manje brinu o tome koliko će staviti u džep, dodala je.

Udruženja koja okupljaju oboljele od karcinoma i reumatskih bolesti nedavno su održali sastanak s predstavnicima Vlade Federacije BiH radi izlaska iz teške situacije u kojoj se nalaze onkološki pacijenti. Optimizma nemaju, a još manje vremena, jer za više od 1.500 pacijenata na listi čekanja sat ubrzano otkucava.

Ja sam jedna od osoba koje su preživjele karcinom. Tako da znam koliko je važna podrška. Prije svega, na nivou FBiH nemamo registar onkoloških pacijenata i to pokazuje koliko se institucije brinu o onkološkim pacijentima, podsjetila je danas Mirela Geko, ambasador trke.

Da je najveći dio posla na organizatorima ove manifestacije i generalno, građanima, svjesna je i gradonačelnica glavnog grada.

Dok se u isto vrijeme svi moramo boriti za bolju institucionalnu situaciju i za podršku našim ženama, jedino što nam ostaje je da snažno podržimo ovaj tim hrabrih žena, da ih podržimo i finansijski i moralno, te da na svaki mogući način ova akcija još više zaživi, naglasila je Benjamina Karić.

Ove godine rekord je oboren, zadovoljni su organizatori. Oko 10 hiljada učesnika, 261 tim i prikupljenih 200 tisuća KM.

Nastavi čitati

BiH

Kvesić: Mostar dobija dječju bolnicu kakve nema u Europi

Objavljeno

Piše

Radovi na novoj zgradi Klinike za dječije bolesti SKB Mostar došli su do kraja, a ostalo je još opremanje prostorija te uređenje partera i ulaza.

Po riječima direktora SKB Mostar Ante Kvesića, da su sredstva sa federalne i kantonalne razine prebačena na vrijeme, u novu zgradu su mogli useliti još prije tri mjeseca.

Naime, Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) ranije je donijela odluku o kreditnom zaduženju u iznosu od 13 miliona maraka za financiranje projekta izgradnje, obnove i opremanja triju bolnica u HNK, a od tog iznosa 7 miliona namijenjeno je za opremanje i dovršetak izgradnje Klinike za dječije bolesti.

Nama je zbog korone i povećanja cijena na svjetskim tržištima Vlada FBiH prije osam, devet mjeseci dodijelila sedam miliona maraka za završetak građevinskih radova i to je taman ono što je zatvaralo cijelu priču. Da su ta sredstva, uz ona od kredita Hercegovačko-neretvanskog kantona od 7 miliona maraka za opremu ove klinike, prebačena na vrijeme, mi bismo prije tri mjeseca preselili u novu zgradu, naglasio je Kvesić.

Nažalost, kako dodaje, iz nekakvih čudnih razloga ta priča je još uvijek u ladici i jedne i druge institucije.

Federalna vlada nam još uvijek nije prebacila 7 miliona KM, čekaju rebalans, a županijska, isto tako još nije formirana, a i oni čekaju rebalans. Natječaj za opremu i namještaj smo još davno pripremili i sad smo ga i objavili, nadajući se da će se u narednih mjesec dana rebalans i usvojiti te da ćemo imati taj novac na dispoziciji, i onaj sa federalnog, a i sa kantonalnog nivoa. Ukoliko se te dvije stvari konačno dogode, ove godine ćemo biti unutar nove pedijatrije, ustvrdio je Kvesić.

Nova zgrada pedijatrije ima pet etaža: suteren, prizemlje i tri sprata. U suterenu su smješteni tehnički prostori, čisteći servis, garderoba, dvorana za sastanke, dok će u prizemlju biti prijem pacijenata, sadržaji specijalističko konzilijarnih djelatnosti, te dnevna bolnica.

Stacionarni sadržaji pedijatrije bit će smješteni na prvom i drugom spratu, dječja kirurgija je također na drugom spratu, dok su stacionarni sadržaji neonatološkog odjela i jedinice intenzivnog liječenja smješteni na trećem spratu.

Riječ je o deset tisuća kvadrata nove suvremene zgrade koja izgleda prekrasno. Unutar nje je 95 soba od kojih svaka ima jedan dječiji krevet, krevet za majku i sanitarni čvor. Znači, sve su jednokrevetne sobe, a u nekakvim ekstremnim, vanrednim uvjetima možemo ih pretvoriti u dvo ili trokrevetne sobe. Tu je i suvremena intenzivna njega. To zbilja izgleda dobro i uistinu sam ponosan na ono što smo napravili, kaže direktor SKB Mostar.

Do sada je u izgradnju utrošeno oko 20 miliona maraka, a kada se uračunaju i sredstva koje trebaju uplatiti Federalna i Vlada HNK za opremu klinike, vrijednost ovog projekta iznosit će oko 34 miliona maraka.

Govoreći o značaju nove zgrade za Mostar i Hercegovinu, Kvesić ističe kako je sadašnja pedijatrija stara 70 godina i dosta neuvjetna te da je jedan od svakodnevnih problema nedostatak prostora, pogotovo ako moraju zadržati majku uz dijete.

Naglašava kako Mostar s novom zgradom pedijatrije dobiva dječiju bolnicu kakve nema na Starom kontinentu.

Sadašnja pedijatrija funkcionira na 1500 kavdaratnih metara, a nova ih ima 10 tisuća. Obišao sam puno dječijih bolnica, takve nema u Europi, poručio je Kvesić.

(Izvor:  FENA/ BHRT)

Nastavi čitati

Muzika

Željko Bebek: ‘Vrijeme ti pokaže da puno ljudi ne zaslužuje tvoje povjerenje’

Objavljeno

Piše

Bosanskohercegovački i hrvatski glazbenik Željko Bebek (77) jedan je od najpoznatijih glazbenika u regiji koji u zagrebačkoj Areni Zagreb 28. listopada od 20 sati slavi svojih velikih i okruglih 50 godina karijere, a njegove hitove poput “Kćeri moja”, “S tobom su godine minute”, “Ono nešto naše” i slično, kao i one malo starije koje su nastale uz Bijelo dugme, pjevat će zasigurno prepuna Arena. O svom koncertu, razlazu s bendom, Bijelom dugmetu, drogi, ali i privatnom životu porazgovarao je s Nevenom Ciganovićem u novoj emisiji ‘U povjerenju by Neven Ciganović’ u produkciji Večernjeg lista.

Odmah na početku razgovora priznao je Nevenu kako ima malu tremu uoči koncerta koji je planiran za točno mjesec dana.

“Dosta sam uzbuđen, tri mjeseca od samog dogovora s produkcijom zapravo ja imam malu tremu, što se rijetko viđa u karijeri kad je čovjek navikao na druge pozornice. No, ipak pozornica u zagrebačkoj Areni je nešto meni veliko, važno, značajno i da taj dan kad slavim 50 godina želim da protekne sve u najboljem ozračju”, priznao je glazbenik i potom se dotaknuo i razlaza s bendom. Naime, brojni su pisali i pričali kako je Željka napustio bend s kojim je bio 10 godina.

“Jedan je bio šest godina, jedan sedam, jedan deset. Ovo što piše “the bend” na mom transportu za instrumente je samo kako bi oni koji će me slušati znali da pjevam uživo. A to datira iz vremena kada sam često pjevao na playback”, pojasnio je situaciju Željko koji je potvrdio kako je jedan jedini i nezamjenjivi uvijek ostao njegov sin Zvonimir koji već dugo nastupa s njim.

“On je jedini nezamjenjiv s obzirom da se pokazalo da proteklih pet godina otkako se popeo na pozornicu, glazbu, scenski nastup, garderobu i sve bira jedinstveno, predano i da strašno uživa u tome. Nije neskromno sada reći da mislim da će on u budućnosti biti prava solistička zvijezda”, istaknuo je ponosni otac. Uz to, dodao je i da je njegova najmlađa kći Katarina također učila glazbu na Rock akademiji na zagrebačkom Ribnjaku. „No, ono što njoj nedostaje za razliku od Zvonimira je što nije ambiciozna, nema potrebu za eksponiranjem niti je scena jako zanimala pa smo se dogovorili da će biti zadužena za održavanje naših društvenih mreža“, priznao je glazbenik.

Što se tiče samog koncerta u Areni, istaknuo je da se on neće bitno razlikovati od dosadašnjih jer „publika zna što očekuje i koje pjesme želi čuti“. Glazbenik koji u posljednje tri godine radi 80 koncerata godišnje tako je dobro upoznao želje svojih obožavatelja. Posebno je uzbuđen što će i na ovom koncertu biti prisutne čak tri generacije njegovih obožavatelja, čak i neki koji su ga pratili još ’70-ih godina i početkom ’80-ih.

A spomenuli su u razgovoru i njegovu nedavno objavljenu knjigu, autobiografiju „U inat svima“ koja je izašla u suradnji s Večernjim listom. Knjiga je to u kojoj je slavni pjevač otvorio dušu i čitateljstvu podastro sve svoje snove i emocije, svoje skrovite životne epizode, uspone i padove, životne prekretnice. Voditelj Ciganović upitao ga je kome je to on „u inat“ posvetio knjigu.

Bijelo dugme i droga

„Svaki čovjek koji se bavi javnim poslom, posebno showbiznisom, zna da ispred sebe svaki dan ima nasmijanih lica, ali nije svima za vjerovati. Vrijeme ti pokaže, pogotovo ako traješ dugo, da puno ljudi ne zaslužuju tvoje povjerenje i da već dugo rade neke mućke iza leđa, što nisi odmah primijetio. E pa u inat svima takvima, a ja ih imam vjerojatno puno jer je prošlo 50 godina“, ispričao je.

U objašnjavanju se dotaknuo i razilaženja s Bijelim dugmetom. Bijelo dugme je jedna od najpoznatijih rock grupa bivše Jugoslavije, osnovana u Sarajevu 1974. godine, a sastav je aktivno djelovao sve do 1989. godine i u tom vremenskom razdoblju objavljuju petnaestak albuma, uz nekoliko kompilacija i mnogobrojne singlove. Željko Bebek istaknuo je kako jako voli taj dio svoje karijere jer je „bila mladost puna iskusnih i dobrih glazbenika“.

„Uvijek me pitaju zašto smo se razišli, a odgovor čak nije ni bitan. Nismo mi jedini koji su se razišli nakon 10 godina. To su krizne godine u kojoj je puno bendova u svijetu zapelo. To se dogodilo i meni, a sad mi je ostalo samo da kažem da mi je predivno bilo u bendu, ali i izazovno pronaći način da nastavim dalje s novim prezimenom“, ispričao je. A zanimljivu anegdotu izvukao je voditelj iz knjige kada je Bebeka pod svoje uzeo menadžer i stomatolog, još dok je bio u Kodeksima, i svima im prvo popravio zube.

Dotaknuo se i „provokativnih dana“ s Bijelim dugmetom kada je bio uvijek u centru pažnje zbog svog oblačenja, ali i provokativnih naziva pjesama.

„Nismo mi nikog nagovarali na aktivnosti na zadnjem sjedištu nego smo propjevali nešto što je stvarno bio uobičajeno. Te starije generacije nisu baš mogle dečka ili curu dovesti kući pa je automobil bila dobra pozornica, skrivena“, nasmijao se Bebek pa dotaknuo i one „sex, drugs and rock ‘n’ roll“.

„Naši životi bili su podređeni glazbi, rocku, ali i tom načinu života. Alkohol, žene.. ali to je istina i za nogometaše, ne samo za rokere. Rijetko da čujemo da u nekoj profesiji nikada droge nije bilo. Ja sam ipak bio malo svjesniji svega, a prije sam studirao i pravo pa mi se činilo da je to i sankcionirano i vrlo opasno po budućnost profesije pa sam se uspješno odupirao. Ali svijet zna i da je Bijelo dugme imalo platiti neke račune zbog toga što su neki članovi koristili drogu, ali ja to smatram intimnim pitanjem pa se nisam dirao u to osim savjeta da se to ne radi jer će se propasti. Ali što se tiče alkohola, tu jesam predan. Volim popiti viski prije koncerta, ili nakon“, pojasnio je glazbenik koji je neko vrijeme imao i svoje vino.

Zabrane koncerata

A dotaknuli su se i vruće teme – zabrane koncerata i takve glazbe koju je današnja mladež prigrlila. „Ja sam na određen način razočaran i smatrao sam da imam pravo biti iskren i dati svoje mišljenje. Nemam ništa protiv kolega odakle god da stižu, sa istoka ili sa zapada, bave se glazbom, menadžeri trguju sa tom uspješnošću i neka im. Meni je samo krivo da mi imamo puno glazbenika koji su, recimo u koroni, morali ostati doma, s malim prihodom. I sad kad je prilika da ponovno zauzmu svoja mjesta nakon korone, njih nema, nas u Hrvatskoj je sve manje glazbenika i mislim da gostujući glazbenici u mlade unose potpuno drugačiji svijet, kulturološki. I šanse mladih naših dečkiju propadaju“, pojasnio je svoje stajalište o tome i dodao: „Mi za 10 godina uopće nećemo imati glazbenika. Mladi će se naviknuti na kafanski stol, koncerata će nestati. Naši mladi nemaju iste šanse kao ovi koje se uvozi“.

Komentirao je i glazbenika Acu Lukasa koji je i u Zagrebu rasprodao Arenu, a pjevao je i Olivera Dragojevića, Gibonnija, Dražena Zečića.

„Tad sam stvarno bio u šoku i tad sam se malo razljutio i možda zbog toga komentirao to uvoženje glazbenika“, komentirao je.

Za kraj razgovora vratili su se malo na pripreme za koncert u Areni, ali i odnosu s Goranom Bregovićem.

„Nažalost, neizvedivo je da on dođe na koncert, nismo uspjeli zadržati neki odnos tokom godina, a to je posljedica načina razlaza grupe koji sam opisao u knjizi, to je posljedica da ja budem potpuno hladan i nezainteresiran za bilo koju aktivnost koju oni rade i koju bi možda htjeli sa mnom raditi. Potpuno sam hladan jer ono ‘u inat svima’.. Ipak sam ostao 50 godina na pozornici, a otići te godine iz benda bilo je strašno“, zaključio je Željko Bebek.

Nastavi čitati

BiH

Pozder: Strategija služi da nam se turizam ne događa već da njime upravljamo 

Objavljeno

Piše

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, na Svjetski dan turizma, usvojena je Strategija razvoja turizma u FBiH za period 2022. – 2027. Tim povodom resorna ministrica Nasiha Pozder kaže:

 

„Strategija je dokument koji će nam omogućiti da nam se turizam manje događa i da budemo njime zatečeni, a da ga više planiramo, da njime rukovodimo u korist radnika u turizmu, samih turista, građana a da, istovremeno, ide ruku pod ruku sa zaštitom okoliša.

 

Ovo je dokument koji će nam obezbijediti da adekvatnije planiramo naredne korake u razvoju turizma koji trenutno kao privredna grana u GDP-u učestvuje s oko 10 posto.

 

Ono što je puno važnije jeste da se ovom strategijom zagovara održivi razvoj turizma. Ono što proklamujem od početka svog mandata je da bez zaštićenog, održivog, dobro očuvanog okoliša ne možemo računati ni na uspješan turizam. Želimo očuvati prirodu ali i razvijati neke nove vidove turizma.

 

O njima se govori i u Strategiji, a to su: zdravstveni, vjerski, avanturistički, ruralni turizam, itd. Novi turistički proizvodi su nešto što Strategija prepoznaje kao važno, baš kao i brendiranje destinacija te njihova prezentacija u svijetu, koja podrazumijeva, naravno, i digitalizaciju podataka i statistike što danas nije nešto čime se možemo pohvaliti.

 

Također, ono što je važno a što Strategija donosi je i razvoj ljudskih resursa. Ako budemo razvijali turizam u skladu sa Strategijom, procijenjeno je da ćemo trebati otvoriti oko 12.000 radnih mjesta u sektoru turizma.“

Nastavi čitati

Događanja

Večeras projekcija filma “3211” u Domu kulture Novi Travnik u 19:30 sati

Objavljeno

Piše

ČETVRTAK 28.09.2023. projekcija filma "3211" U 19:30 sati
Cijena ulaznice 5 KM
Film “3211” je istinita priča o Stefanu Đuriću, uspješnom glazbeniku koji jednog dana gubi
sve i odlazi u zatvor gdje od njegovog ranijeg života ostaju samo njegove pjesme.
Ovo je priča o pravdi, otuđenosti, prepoznavanju životnih prioriteta, o životnoj snazi koja
prevazilazi sve prepreke i žudnji za slobodom koja je iznad svega, ali najprije se izdvaja po
tome što Rasta kroz ovu situaciju proživljava suočavanje sa vlastitim radom, svojim
pjesmama i načinom na koje one obogaćuju život njihovih slušalaca. Film"3211" prikazuje
jedno transformirajuće iskustvo koje je dinamično, traumatično i zaključuje se iskupljenjem i
jednom izoštrenom slikom svijeta.

Nastavi čitati

Najnovije vijesti

Servisne informacijeprije 32 minute

Firma Lucius d.o.o. iz Viteza raspisuje oglas za prijam pomoćnog radnika na recikliranju

Firma Lucius d.o.o. iz Viteza raspisuje oglas za prijam pomoćnog radnika na recikliranju.   Potrebna znanja :   Radno iskustvo...

Društvoprije 44 minute

Centar Duga obilježio 26. godina postojanja

JU Edukacijsko-rehabilitacijski centar “Duga” Novi Travnik danas, 3. listopada obilježio je 26. godina od osnutka i rada. Proslava je obilježena...

Filmprije 52 minute

Moje Grčko vjenčanje 3 u četvrtak u kinu Novi Travnik

Četvrtak 5.10.2023. u Kinu Novi Travnik rezerviran je za projekciju filma” “Moje grčko vjenčanje 3” u 19:30 sati, a ulaznica...

BiHprije 55 minuta

U Travniku održana 7. sjednica Sabora Kantona Središnja Bosna

Danas je u Travniku održana 7. sjednica Sabora Kantona Središnja Bosna. Usvojeno je Izvješće o izvršavanju Proračuna Kantona Središnja Bosna...

BiHprije 3 sata

Radna posjeta Čovića i dužnosnika HDZ-a BiH gradilištu Južne obilaznice Mostara

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović danas je u pratnji federalne ministrice prometa i komunikacija...

Događanjaprije 4 sata

U subotu i nedjelju “Sajam minirela” u Kreševu

Sajam minerala, stijena, fosila, dragog i poludragog kamenja  jedinstvena je manifestacija u BiH koju organizira Udruga „Kreševski citrin“, a ovogodišnji...

Društvoprije 4 sata

Dom zdravlja Kreševo dobio novi Ultrazvuk vrijedan 100 000 KM

Danas je u radnoj posjeti u Kreševu boravio Ministar zdravstva ŽSB gosp. Anto Matić. Osim ravnateljice Doma zdravlja Kreševo Olivije...

Društvoprije 4 sata

Mažoretkinje Busovača viceprvakinje Europe  u kategoriji formacija senior pom pon  

Mažoretkinje „ HKD Napredak“ Busovača prošlog vikenda sudjelovale su na  Europskom ADA mažoret kupu. Na Europskom ADA mažoret kupu nastupilo...

Oglas
Oglas