Neće biti pogoršanja vremena, samo obilnija kiša

24

Unatoč dramatičnim vijestima o pogoršanju vremenskih prilika iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda saznajemo da nema razloga za brigu, jer nas u Hercegovini očekuje samo obilnija kiša.

-- Oglas ---

 

Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno. Prije podne na jugu sa slabom kišom, u ostalim područjima sa slabim snijegom ili sunježicom. Poslije podne se očekuju jače padavine u Hercegovini, a snijeg u zapadnim područjima Bosne i u Krajini. U ostalim dijelovima zemlje slabije padavine, javljaju iz FHMZ BiH.

U sjeverozapadnim područjima Bosne snijeg se očekuje i u nizinama. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Pretprošle godine u ovo vrijeme Mostar je zahvatio veliki snijeg, preko pola metra koji je paralizirao grad, ali ove godine još građani nemaju razloga za brigu.

Četvrtak u Hercegovini, također obilnije kišne padavine od 20 do 50 litara po metru kvadratnom. Jače padavine poslije podne. Najmanje padavina istok i sjeveroistok Bosne, doznajemo iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između – 2 i 2 °C, na jugu Hercegovine od 4 do 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 7 °C, na jugu Hercegovine od 8 do 14 °C./HMS/