Holivudski glumac Keanu Reeves rijetko govori o svom privatnom životu, a najteže mu padaju pitanja o njegovoj djevojci Jennifer Syme koja je tragično nastradala 2000. godine u saobraćajnoj nesreći.

Keanu, čij su život obilježile brojne tragedije i porodični problemi, uspio je svaku od njih prebroditi i krenuti dalje, ali nikad nije zaboravio osobe koje su ostavile veliki uticaj na njegov život. Zbog problema s narkoticima, njegov otac završio je u zatvoru gdje se i dalje nalazi, ali ta tema, za glumca i nije baš poželjna.

-Ne osjećam obavezu da moram da pričam o svom privatnom životu ljudima koje zanima ono što radim. Moji dani su poprilično normalni. Naravno da su tu kombiji sa turistima, posjećuju domove svih poznatih ljudi. Ujutru izađem, čitam novine i vidim ih. Nekad se osjećam kao životinja u kavezu, ali u Los Angelesu nikoga nije briga- priznao je glumac.

Za sebe kaže da živi skromno i usamljenički što mu ne predstavlja problem, ali smatra kako se i dalje nada da će jednog dana pronaći osobu sa kojom bi mogao provesti ostatak života.

-Nisam u vezi. Usamljenik sam. Ako bi se desilo da s nekim uđem u vezu, tu bih osobu poštovao, nadam se da će mi se to desiti- izjavio je Reeves.