- oglas -

Najbolji recept za omiljeno zimsko piće

Pročitajte i ovo

NISMO VIŠE PRVI: U BiH preminulo deset osoba, 165 novih slučajeva zaraze

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini je registrirano 165 novozaraženih slučajeva i 10 smrtnih.U Federaciji BiH prijavljena su nova četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno...

Pogledajte snimak zlostavljanja žene u Jajcu: Muž udario suprugu automobilom

Portal Radiosarajevo.ba došao je u posjed snimka na kojem se vidi brutalno zlostavljanje jedne ženske osobe u Jajcu.Kako su kazali svjedoci ovog nemilog događaja, incident se...

NAKON ZAVRŠETKA PANDEMIJE: Evo kako većina zaposlenika u Njemačkoj želi raditi

Većina njemačkih zaposlenika želi zadržati mogućnost rada od kuće i nakon završetka pandemije koronavirusa, pokazala je studija.Sociolozi sa Sveučilišta...
- Advertisement -

Jedan od omiljenih zimskih napitaka bez sumnje je kuhano vino. Slasni napitak odlična je uvertira u nadolazeće blagdane i dobar razlog za okupljanje društva u toplom domu ispunjenom aromatičnim mirisima neodoljivih začina.

Za sve vas koji ste u potrazi za usavršavanjem dosadašnjeg omiljenog napitka vina donosimo recept Jamiea Olivera koji jamči rapsodiju okusa u ustima.

Sastojci za kuhano vino:

– 2 klementine
– 1 limun
– 1 limeta
– 200 g muscovado šećera
– 6 klinčića
– 1 štapić cimeta
– 3 lista lovora
– 1 štapić vanilije
– 2 zvjezdasta anisa
– 2 boce crnog vina

Priprema:

1. Ogulite koru klementine, limete i limuna te je narežite na male komadiće. U veliki lonac stavite šećer i uz lagano miješanje pustite da se otapa da srednjoj temperaturi, potom dodajte koru citrusa, te sve zalijte sokom klementine. Dodajte klinčić, štapić cimeta i lovor. Štapić vanilije prerežite uzdužno i dodajte ga u lonac, kratko promješajte i prelijte s vinom tek toliko da prekrije sve sastojke.

2. Ostavite na laganoj vatri da smjesa kuha oko 5 minuta dok se šećer u potpunosti ne rastopi nakon čega ćete dobiti gusti sirup. Dobiveni sirup baza je za savršeno ukusno kuhano vino iz kojeg ostatak alkohola naknadno umiješanog na ovaj način neće ishlapiti.

3. Kada je vaš sirup poprimio kremastu strukturu, smanjite vatru i u lonac dodajte anis i nalijte ostatak vina. Lagano sve zagrijavajte oko pet minuta pazeći da ne provrije, potom vino natočite u čaše i poslužite.

Savjet: Sastojke u receptu možete smanjiti ili dodati neke svoje omiljene ovisno o ukusu koji preferirate, najvažnije je da slijedite postupak pripreme sirupa koji je baza za savršeni okus kuhanog vina.

Zadovoljna.hr

Najnovije vijesti

NISMO VIŠE PRVI: U BiH preminulo deset osoba, 165 novih slučajeva zaraze

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini je registrirano 165 novozaraženih slučajeva i 10 smrtnih.U Federaciji BiH prijavljena su nova četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno...

Pogledajte snimak zlostavljanja žene u Jajcu: Muž udario suprugu automobilom

Portal Radiosarajevo.ba došao je u posjed snimka na kojem se vidi brutalno zlostavljanje jedne ženske osobe u Jajcu.Kako su kazali svjedoci ovog nemilog događaja, incident se dogodio u noći s petka...

NAKON ZAVRŠETKA PANDEMIJE: Evo kako većina zaposlenika u Njemačkoj želi raditi

Većina njemačkih zaposlenika želi zadržati mogućnost rada od kuće i nakon završetka pandemije koronavirusa, pokazala je studija.Sociolozi sa Sveučilišta u Konstanzu intervjuirali su 700...

U lipnju u FBiH 14,5 tisuća turista, 89,3 posto manje nego u lipnju prošle godine

Ukupan broj dolazaka turista u lipnju 2020. godine u Federaciji BiH iznosio je 14.543 što je za 89,3 posto manje u odnosu na lipanj...

HDZ BiH: Jedinstven stav hrvatskoga vrha prema HVO-u unosi novu dimenziju

Odluka predsjednika Milanovića o odlikovanju postrojbi HVO-a važan je politički čin, ne samo u kontekstu ravnopravne uloge u borbi s HV-om protiv srpske agresije,...

Povezane vijesti