MUP ŽSB: informacije za javnost 30.10.2013.

32
Za Ddan 30.10.2013. godine donosimo informacije za javnost MUP-a ŽSB
KRIMINALITET
 
Tokom protekla 24 sata na području Županije Središnja Bosna prijavljeno je ukupno 8 kaznenih djela, a radi se o 4 kaznena djela teške krađe, 1 kaznenomdjelu razbojništva i  2 kaznena djela oštećenja tuđe stvari.
JAVNI RED I MIR
  
Evidentirana su 3 slučaj narušavanja javnog reda i mira, od kojih je 1 slučaj učestvovanja u tuči, 1 slučaj naročito drskog ponašanja i 1 slučaj ostalih prekršaja. U prekršajima je učestvovalo ukupno 7 osoba.
 
 
SIGURNOST SAOBRAĆAJA
 
Dogodilo  se 5 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrjeđenih osoba.
Iz saobraćaja su isključena 4 vozila i 5 vozača motornih vozila, uručeno je 80 prekršajnih naloga zbog prekršaja u oblasti saobraćaja, a evidentirana su i 64 prekršaja mobilnim radarom.
 
 
AKTIVNOSTI POLICIJE
 
 Službenici policije su tokom proteklog dana na području Donjeg Vakufa pružili pomoć u radu službenicima kantonalne saobraćajne inspekcije, te službenicima općinske tržišne inspekcije. Na području Busovače policijski službenici su sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje učestvovali u radu na spriječavanju nelegalne trgovine visokotarifne robe. Na području cjelog kantona provedena je akcija pojačane kontrole saobraćaja s ciljem pronalaska ukradenih vozila, predmeta i sredstava izvršenja krivičnih djela, te uočenih prekršaja u oblasti saobraćaja. Također, nastavljene je akcija prikupljanja nelegalnog oružja pod nazivom „Izaberi život bez oružja“, kojom prilikom je na području Travnika od strane građana predata manja količina pušćane municije.
-- Oglas ---