Connect with us

Središnja Bosna

MUP KSB: Obavijest o održavanju Javne rasprave

Published

on

Iz MUP-a SBK obavještavaju zainteresiranu javnost o javnoj raspravi u vezi organizacije mirnih okupljanja i javnih priredbi. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Obavještavamo zainteresiranu javnost da je Sabor Kantona Središnja Bosna na XI. redovnoj sjednici, održanoj 03. 04. 20249. godine razmatrao Nacrt Zakona o mirnim okupljanjima i Nacrt Zakona o javnim priredbama te usvojio Zaključke kojim prihvata navedene Nacrte i smatra da mogu poslužiti kao osnova za izradu prijedloga Zakona. Predlagač je zadužen da organizira i provede javnu raspravu u roku od 30 dana.

S tim u vezi Ministarstvo unutarnjih poslova KSB/SBK upućuje Javni poziv svim zainteresiranim subjektima na koje može utjecati pravni propis koji se donosi da se uključe u postupak Javne rasprave o Nacrtu Zakona mirnim okupljanjima i Zakona o javnim priredbama.

Sve primjedbe, prijedlozi i sugestije mogu se dostaviti u pismenoj formi do 23. 05. 2024. godine, na e-mail: mup@sbk-ksb.gov.ba ili na adresu: Ministarstvo unutarnjih poslova KSB/SBK, Aleja konzula bb, 72270 TRAVNIK.

Advertisement

Tekst Nacrta Zakona o mirnom okupljanju i Zakona o javnim priredbama nalazi se na linkovima ispod:

Advertisement

Društvo

Travnik: informacije za građane u vezi nedostatka rodnih listova

Published

on

By

Obavještavamo građane općine Travnik i korisnike usluga Centra za pružanje usluga građanima, područnih i mjesnih ureda da Općina Travnik izvode iz matičnih knjiga nabavlja od Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH koje je nadležno za njihovo izdavanje i provođenje konkursne procedure za nabavku.

Općina Travnik, kao i brojne druge Općine/Gradovi su iscrpile posljednje zalihe rodnih listova.

Zbog nemogućnosti Općine Travnik da izvrši nabavku izvoda do okončanja konkursne procedure, predlažemo prelazno rješenje, kako bi ublažili navedeni problem, a stranke bile u mogućnosti da ostvare svoja prava u postupcima za koje je potreban izvod iz matične knjige rođenih.

Izvod iz matične knjige rođenih je trajni dokument, te predlažemo da osobe koje ga već posjeduju, kopiraju i ovjere i predaju, a da original zadrže kod sebe.

Advertisement

Također, molimo državne organe, školske i druge ustanove i institucije koje imaju namjeru raspisivati konkurse, oglase, pozive i slično u narednom periodu, da uzmu u obzir trenutnu situaciju vezanu za nedostatk izvoda iz matične knjige rođenih, te da potencijalni kandidati rodni list neće moći dobiti na prijemnim šalterima Općine Travnik, ali i da Općina Travnik u te svrhe može izdati Uvjerenje o podacima iz matične knjige rođenih.

Molimo sve građane i korisnike usluga Općine Travnik za razumijevanje zbog situacije u kojoj smo se našli, ne svojom krivicom, stoji u priopćenju.

Continue Reading

Društvo

Hoće li se uskladiti osnovica plaće u ŽSB?

Published

on

By

Vlada ŽSB na posljednjoj sjednici usvojila je Smjernice ekonomske i fiskalne politike za razdoblje od 2025 -2027. godine.

Riječ je o ključnom dokumentu u postupku planiranja proračuna.

O tomu ali i nekim drugim temama koje se tiču financija u ŽSB za Dnevnik TV HB govori resorna ministrica Mirjana Plavčić.

Advertisement

Continue Reading

Društvo

JOSIP LEDIĆ: Bosna ne puna posla koji netko treba uraditi, ali nema tko!

Published

on

By

Continue Reading

Sport

NOVI TRAVNIK: U Opari održan Futsal Day, pobjednik je ekipa Restoran Vrelo Turbe

Published

on

By

U Opari je održan drugi po redu Futsal Day, na kojem je titulu osvojila ekipa Restoran Vrelo – Turbe. Drugo mjesto pripalo je timu Bistro, dok je bronca pripala ekipi Forum Mladih.

Škola futsala Pehar, uz pomoć glavnog sponzora Općine Novi Travnik i zlatnog sponzora “Ramski Sir”, uspješno je organizirala ovaj događaj.

Turnir, koji je bio zaboravljen nekoliko godina, ponovo je dobio na važnosti posljednje dvije godine zahvaljujući potpori Općine i sponzora. Ni kiša nije spriječila zaljubljenike u futsal da isprate natjecanja 15 ekipa. Posebnu draž turniru dali su lokalni igrači i novi klinci, te smo svjedočili nekoliko iznenađenja i mnoštvu zanimljivih duela.

Najbolji pojedinci turnira bili su Senad Lendo kao najbolji golman i Erdin Ramić kao najbolji igrač.

Advertisement

Ovaj uspješno organiziran turnir pokazao je da futsal u Novom Travniku ima svjetlu budućnost i sve veći broj entuzijasta koji ga podržavaju. Već za 7 dana očekuje nas Futsal Week u Kalinskoj.

Continue Reading

Društvo

Župa Vitez: 86 prvopričesnika primilo Prvu svetu pričest

Published

on

By

U župi Vitez danas je bilo jako svečano. Sakrament Prve pričesti primilo je 86 prvopričesnika, a sakrament Prve pričesti podijelio im je župnik fra Velimir Bavrka.

Continue Reading

Društvo

Bakljada u Novom Travniku: Slavi se Dinamova titula prvaka!

Published

on

By

Dinamo je remijem protiv Rudeša osigurao 35.titulu prvaka Hrvatske. Slavi se u Zagrebu, ali i u Novom Travniku.

Udruga navijača Dinama iz Novog Travnika nakon zajedničog gledanja utakmice uz pjesmj i bakljadu slavi na ulicama Novog Travnika.

Čestitamo Dinamu i zahvaljujemo svim navijačima.

Advertisement

Continue Reading

Društvo

Krizma u župi Bučići kod Novog Travnika (FOTO)

Published

on

By

U župi Sv. Martina biskupa – Bučići, 26. svibnja 2024. Mons.Pavo Jurišić podijelio je sakrament Svete potvrde 31 pripravniku.

U jutarnjim satima mons.Jurišiç je stigao u župu i susreo se sa pripravnicima za primanje sakramenta svete Potvrde. Nakon ispita znanja vjerskih istina pod Svetom misom u mons. Pavo Jurišić podjelio je sakrament Svete potvrde krizmanicima napominjući ih da se tek sada od njih očekuje življenje onoga o čemu su razgovarali na ispitu uz pratnju njihovih roditelja i kumova.

Ove godine u župi krizmano je ukupno 26.krizmanika.

Advertisement

Continue Reading

Društvo

“Trojka” na lokalne izbore u sedam općina SBK izlazi sa zajedničkim kandidatima za načelnike

Published

on

By

Danas je u Bugojnu održan  radni sastanak kantonalnih rukovodstava Naroda i pravde, Naše stranke i Socijaldemokratske partije Srednjobosanskog kantona, s ciljem zajedničke pripreme za predstojeće lokalne izbore u oktobru ove godine.

– Razgovaralo se o više oblika zajedničkog rada, a posebno na suradnji s ciljem sprječavanja izbornih manipulacija i krađa od strane vladajućih stranaka u našem Kantonu, po čemu smo do sada bili poznati u Bosni i Hercegovini. Zajednička snaga i sinergija ovih stranaka ima za cilj promijeniti i odnos građana prema cijelom izbornom procesu i sumnje u njegovu regularnost, a posebno zato što, po nama potpuno opravdane, izmjene Izbornog zakona koje se odnose na kontrolu glasača i brojanja glasova i koje će po prvi put biti primijenjene ove godine, na žalost, neće biti testirani ni u jednoj općini našeg Kantona.

Ono na šta smo svi zajedno posebno ponosni je što smo održali i poboljšali našu suradnju u svim općinama kantona u odnosu na 2022.godinu i ove godine idemo sa zajedničkim kandidatima za načelnika u Bugojnu, Donjem Vakufu, Gornjem Vakufu – Uskoplju, Travniku, Novom Travniku, Jajcu i Kiseljaku, dok u nekoliko općina kantona imamo i zajedničku listu za općinska vijeća.

Ovaj naš rad je prepoznat i od strane drugih opozicionih stranaka, tako da u svim općinama imamo već dogovorenu ili je u završnoj fazi dogovora i šira podrška zajedničkom kandidatu za načelnika, što nam daje vjeru da zajedno možemo promijeniti stanje u Srednjobosanskom kantonu, koji je, na žalost, i dalje na posljednjem mjestu po većini ekonomskih i socijalnih pokazatelja u Federaciji Bosne i Hercegovine.Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine , Narod i pravda i Naša stranka su već pokazali u velikom broju općina i gradova u kojima imaju svog načelnika ili gradonačelnika i većinu u općinskim i gradskim vijećima, kako se može drugačije i bolje raditi za svoje građane i nisu slučajno, baš te općine i gradovi, prvi na listi najrazvijenijih u Bosni i Hercegovini. Uz pomoć svih građana Srednjobosanskog kantona, koje pozivamo da se aktivno uključe u izborni proces i podrže nas svojim glasom, pokazaćemo kako i naše općine mogu bolje, a naši građani kvalitetnije i sretnije živjeti.

Advertisement

Zajedno smo snaga koja će nabolje promijeniti budućnost Srednjobosanskog kantona! – saopćeno je iz Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije BiH.

(Hronika.ba)

Advertisement

Continue Reading

Sport

Novotravničanin Stjepan Radeljić izabran u idealnu momčad HNL-a

Published

on

By

Dinamo je uvjerljivo osvojio naslov prvaka, kao i Kup, ali Rijeka je ta koja u idealnoj postavi sezone ima najviše igrača. U HUNS-ovoj anketi igrači su izabrali idealnu postavu s čak šest igrača Rijeke (LabrovićPjacaGalešićRadeljićFruk Goda), četiri igrača Dinama (PetkovićRistovskiBaturina Mišić), te jedan Osijeka (Mierez). Hajduk je dugo bio vodeća momčad na ljestvici, ali na koncu se niti jedan igrač s Poljuda nije našao u idealnoj postavi.

Tajna šestorice igrača s Rujevice u idealnoj postavi i nije tako komplicirana. Rijeka je veliki dio sezone igrala najljepši i najefikasniji nogomet. Mladi Niko Galešić (23) je kao stoper zabio četiri prvenstvena pogotka, uz jednu asistenciju. U mnogim drugim momčadima ni ofenzivci nisu toliko zabijali, a Galešić je uz to bio odličan i u obrani, što mu je i primarni zadatak. Nediljko Labrović je konstantno bio jako dobar na vratima, Stjepan Radeljić je možda i najveće iznenađenje sezone, bio je izvrstan kao stoper. Toni Fruk opjevan sa sjajnim asistencijama, imao ih je čak 15, a Marko Pjaca podsjetio je na dane kad ga se gledalo kao krilo svjetskog potencijala.

Continue Reading

Najnovije vijesti

BiH9 sati ago

Vratio iz Belgije u BiH i pokrenuo biznis: ‘Cijena prava sitnica’

Modrički kraj, uvijek je bio poznat po proizvodnji trešanja, a sada je prepoznatljiv po trešnjama Sakiba Sarvana. Prije 13 godina,...

BiH9 sati ago

Lasić i Naessl potpisali ugovor o dodjeli grant sredstava za izgradnju tunela Prenj

Izgradnja Koridora Vc, ključnog infrastrukturnog projekta u Bosni i Hercegovini koji podržava Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD), napreduje...

BiH10 sati ago

Objavljen Javni poziv za podršku rada saveza i organizacija osoba sa invaliditetom

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike objavilo je Javni poziv za raspodjelu sredstava iz Programa utroška sredstava za tekuće i...

BiH10 sati ago

Kreće anketiranje domaćinstava o prihodima i uvjetima života u BiH 2024.

Federalni zavod za statistiku obavještava kako će se u razdoblju od kraja svibnja do kraja srpnja tekuće godine, u skladu...

BiH11 sati ago

Poništen postupak javne nabave usluge tiskanja i pakovanja glasačkih listića za Lokalne izbore 2024. godine

U okviru otvorenog postupka javne nabave danas u 14:00 sati je istekao rok za dostavljanje ponuda za usluge tiskanja i...

Društvo12 sati ago

Travnik: informacije za građane u vezi nedostatka rodnih listova

Obavještavamo građane općine Travnik i korisnike usluga Centra za pružanje usluga građanima, područnih i mjesnih ureda da Općina Travnik izvode...

BiH14 sati ago

Smanjuje se broj klubova u Wwin ligi BiH

WWin liga Bosne i Hercegovine će u budućnosti imati 10 klubova, potvrdila je Skupština N/FS Bosne i Hercegovine. Odlučeno je...

BiH14 sati ago

Kadet OSBiH diplomirao na Vojnoj akademiji kopnene vojske SAD “West Point”

Kadet Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Nail Junuzović uspješno je okončao četverogodišnje školovanje na Vojnoj akademiji kopnene vojske Sjedinjenih Američkih...

Advertisement
Advertisement
LM