Mladić preminuo u policijskom vozilu u Zenici

804

Mladić čiji se identitet još utvrđuje, preminuo je jutros u policijskom vozilu nakon što je priveden, potvrđeno je za N1 iz Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Kako je za N1 kazala Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDK, policija je dobila poziv za intervenciju na Smetovima pored Zenice, a gdje se održavao techno party.

”Činjenica je da je policija dobila poziv jer je mladić uništavao vozilo hitne pomoći koje se nalazilo kod mjesta događaja. Naši službenici su ga pokušali privesti, ali je njemu u vozilu pozlilo i preminuo je”, kazala je aHMIĆ.

Nakon što je konstatirana smrt, naložena je obdukcija. Iz MUP-a su se danas oglasili i priopćenjem u kojem su navedeni detalji događaja koji je jutros šokirao Zeničane.

”Danas u 6,45 sati, od strane Službe hitne medicinske pomoći Zenica je putem telefona obaviještena dežurna služba Policijske stanice Crkvice u Zenici, da se jedna muška osoba popela na sanitetsko vozilo, koje se sa medicinskom ekipom nalazilo tijekom cijele noći na Smetovima, gde se, u organizaciji Udruženja ljubitelja elektronske glazbe ‘Promo tim SG’ Zenica, održavao koncert elektronske glazbe, te da demolira i oštećuje sanitetsko vozilo. Na osiguranju ovog skupa, a u okviru sačinjenog plana osiguranjaa, na navedenoj lokaciji su tijekom noći bili policijski timovi, koji su nakon ove dojave intervenirali u okviru svojih nadležnosti na sprečavanju narušavanja javnog reda i mira.

Prilikom intervencije, policijski službenici su uhitiili navedenu osobu, koja je provedena u Policijsku stanicu Crkvice. Dolaskom pred policijsku stanicu osoba je u vozilu za privođenje izgubila svijest, nakon čega je od strane policijskih službenika pozvana ekipa Službe hitne medicinske pomoći Zenica. Dolaskom na mjesto nesreće, od strane dežurnog ljekara je kostatirana smrt osobe.

U tijeku su očevidne radnje koje poduzima ekipa za očevid Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a kojim rukovodi dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona.

Po nalogu tužitelja tijelo preminulog je prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija, kako bi se utvrdio uzrok smrti osobe. Od strane policijskih službenika se, u skladu sa uputama i nalozima dežurnog tužitelja, poduzimaju aktivnosti na utvrđivanju identiteta preminule osobe, kao i aktivnosti na utvrđivanju svih bitnih činjenica i okolnosti koje se tiču navedenog slučaja”, priopćeno je iz MUP-a ZDK.