Connect with us

Društvo

MK “The Crows” slavi 25 godina postojanja

Published

on

Kod Vojne baze Stojkovići 19. i 20. srpnja, održat će se 22. Moto susret koji organizira MK “The Crows” iz Novog Travnika.

Ovim moto susretima MK “The Crows” proslavlja 25 godina postojanja kluba.

U dva dana ljubitelje motora i dobre rock glazbe očekuje mnoštvo sadržaja. Svi posjetitelji moći će uživati u vrhunskim bandovima iz BiH i regije.

Za sve bajkere je osiguran kamp i ručak, defile i razne moto igre.

Advertisement

Dobrodošli!

Advertisement

Društvo

100 000 KM za obnovu fasada u Novom Travniku

Published

on

By

Cilj javnog poziva je pružanje potpore vlasnicima stanova u objektima kolektivnog stanovanja u povećanju energijske elikasnosti zgrada, poboljšanju ukupnog izgleda grada, manjoj potrošnji energenata i realizaciji ciljeva iz Akcionog plana smanjenja emisije CO2 za 40% do 2030 god. i realizacije ciljeva iz Strategije razvoja općine Novi Travnik za razdoblje 2021-2027.god.

Ukupan iznos sredstava predviđenih proračunom Općine Novi Travnik za ovu namjenu je 100.000,00 KM

Tekst Javnog poziva preuzmite OVDJE 

Continue Reading

Društvo

DOM NARODA POTVRDIO: Novi Travnik postao grad!

Published

on

By

Današnjim glasanjem u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Novi Travnik je okončao gotovo cijelu političku proceduru za promjenu statusa iz Općine u Grad. Prema ono što je ranije istaknuto, promjena nije samo simbolična, već suštinski, otvara vrata za pristupanje EU fondovima i privlačenju novih investicija, čime se stvaraju veći preduvjeti za razvoj i prosperitet Novog Travnika. 

Continue Reading

Društvo

Novi Travnik postaje grad, usvojen prijedlog u Domu naroda PFBiH

Published

on

By

Današnjim glasanjem u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Novi Travnik je okončao gotovo cijelu političku proceduru za promjenu statusa iz Općine u Grad.

Prema ono što je ranije istaknuto, promjena nije samo simbolična, već suštinski, otvara vrata za pristupanje EU fondovima i privlačenju novih investicija, čime se stvaraju veći preduvjeti za razvoj i prosperitet Novog Travnika.

Continue Reading

Događanja

Ove subote u Travniku gastro manifestacija “Rapsodija ljetnih okusa iz Guče Gore”

Published

on

By

U subotu, 20.srpnja 2024. godine s početkom u 20 sati, na Centralnom gradskom trgu u Travniku (kod Konzuma), održat će se manifestacija Rapsodija ljetnih okusa iz Guče Gore.

Povod organiziranja manifestacije jeste prezentacija i promocija gastro ponude, tradicije i običaja Guče Gore, s ciljem da se selo koje je uvršteno među 14 najljepših sela u BiH, prema ocjeni  USAID-a,  popularizira kao biser turističke ponude Bosne i Hercegovine.

Ljetnu degustacija domaćih proizvoda i prezentacija tradicionalnih vrijednosti organiziraju PD Guča Gora, uz podršku Općine Travnik, Turističke zajednice općine Travnik, Centra za edukaciju mladih i USAID Turizma, piše Travnički.

Continue Reading

Društvo

Bogat program “Jajačkog ljeta”

Published

on

By

Nakon što su održane Kazališne igre i Dani srednjovjekovlja u narednom periodu Jajce je domaćin brojnim dešavanjima koja će obogatiti jajačko toplo ljeto.

Jajce Summer fest

U subotu, 20. 07. 2024. godine, s početkom u 20 sati, jajačka tvrđava će postati epicentar glazbene magije i pozitivne energije. Ljubitelji dobre glazbe imaju priliku uživati u nezaboravnom koncertu jednog od najkarizmatičnijih izvođača u regiji – Peđe Jovanovića. Ulaznice za ovaj jedinstveni glazbeni događaj već su dostupne u pretprodaji na platformi Event.ba, kao i na prodajnim mjestima u Jajcu: Hotel “Turist ’98’, caffe Bunga Bunga, te Info Centar Agencije Jajce.

Desant na Jajce

Advertisement

U Jajcu će od 01. do 03.08.2024. biti održano peto izdanje Desant Festivala, koji i ove godine donosi bogat i zanimljiv program, prilagođen različitim muzičkim ukusima. Desant 2024. bit će otvoren u četvrtak 01.08.2024. koncertom Jusuf Brkić Sevdah Trija na stageu pokraj Katakombi na Jajačkoj tvrđavi. Ulaz na ovaj događaj bit će moguć isključivo uz pozivnicu. U petak 02.08.2024. na Vodopad Stageu prvo će nastupiti Prava stvar – Tribute to Zdravko Čolić s repertoarom najvećih Čolinih hitova. Nakon toga koncert će održati Bajaga i instruktori, koji ove godine obilježavaju fantastičnih 40 godina djelovanja na muzičkoj sceni. Posljednjeg dana Desanta, u subotu 03. 08.2024. će na Vodopad Stageu nastupiti Jala Brat i Buba Corelli, koji su nedavno objavili drugi dio albuma “Goat Season”, nakon čega su njihove nove pjesme s milijunskim pregledima zauzele top pozicije na YouTube trendingu.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 20 KM mogu se kupiti (najkasnije do 25. srpnja) na kupikartu.ba. Zbog specifičnosti lokacije, broj ulaznica je ograničen i očekuje se da će biti rasprodane velikom brzinom. Nakon što se rasprodaju ulaznice po promotivnoj cijeni, cijena ulaznica će biti veća. Zato požurite po svoju na kupikartu.ba. Ulaznice za koncerte ispod Vodopada će se od 15. Jula moći kupiti i u Turističkom info centru u Jajcu.

9. međunarodni skokovi s vodopada

Ovogodišnji 9. po redu Međunarodni natjecateljski skokovi s vodopada na rijeci Plivi održat će se 10.08.2024. godine.

Advertisement

Ovaj jedinstveni sportsko-turistički događaj jedan je od najznačajnijih turističkih događaja u zemlji i već godinama privlači najbolje skakače iz regije, pružajući im izazovnu platformu za prikaz svojih vještina. Vodopad visok 21 metar, smješten je u samom srcu povijesnog grada Jajca i pruža neponovljiv scenarij za izvođenje akrobatskih skokova. Upravo ovaj vodopad u Jajcu mnogi smatraju jednim od najljepših u Europi, ali i svijetu.

Uzbuđenje i adrenalinska atmosfera su samo dio onoga što očekuje posjetitelje ove popularne sportsko-turističke manifestacije. Pored Skokova, program manifestacije će biti obogaćen zabavnim i kulturnim sadržajima, a prisutni mogu uživati u brojnim restoranima i kavanama u gradu.

ENI news

 

Advertisement

Continue Reading

Društvo

Općina Travnik oslobodila parove plaćanja usluge vjenčanja u određene dane

Published

on

By

Općina Travnik je za sve one koji žele stupiti u bračnu zajednicu koja je definirana prema važećem Obiteljskom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine osigurala usluge besplatnog vjenčanja.

Navedena pogodnost se može koristiti svake prve srijede u mjesecu, a sama ceremonija vjenčanja se odvija u za to predviđenoj prostoriji Zavičajnog muzeja u Travniku.

Također, taksu za vjenčanje ne plaćaju ni parovi koji odluče sklopiti brak na “Dan općine Travnik, koji se obilježava svakog 21.ožujka.

Taksu za vjenčanje (izvan općinskih prostorija) ne plaćaju ni nepokretna lica.

Advertisement

Oslobađanje plaćanja takse za vjenčanja predstavlja korak ka promicanju socijalne inkluzije i podrške porodicama u lokalnoj zajednici, te ima za cilj olakšati financijski teret parovima prilikom stupanja u brak.

Mladenci zainteresirani za ovu uslugu mogu se javiti nadležnoj službi Općine Travnik radi dodatnih informacija i dogovora oko detalja ceremonije.

Navedena inicijativa predstavlja primjer lokalne samouprave koja aktivno radi na podršci građanima u Travniku, navodi se u priopćenju.

Advertisement

Continue Reading

BiH

KSB: Više od dva milijuna maraka izdvojeno za kulturu i sport

Published

on

By

Vlada Kantona Središnja Bosna (KSB) na prijedlog Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta KSB usvojila je danas nekoliko odluka kojim je raspodijelila nešto više od dva milijuna maraka za kulturu i sport.

Kako je kazao resorni ministar Bojan Domić, riječ je o dosad rekordnim sredstvima za ovu namjenu.

“Radi se zadnjoj fazi u programima iz oblasti kulture i sporta po javnom pozivu objavljenom prije tri mjeseca. Čitava procedura je ispoštovana, a Vlada je danas donijela odluke o raspodjeli. Ukupan iznos veći je od dva milijuna maraka, a svi korisnici čije su aplikacije bile uspješne bit će pozvani da potpišu ugovore o korištenju sredstava koja će im vrlo brzo biti doznačena”, kazao je Domić.

Dodaje kako su ovo možda rekordna sredstva.

Advertisement

“Posebno mi je drago da drugu godinu zaredom poštujemo vlastite propise da 0,5 posto proračunskih sredstava iz jedne i druge oblasti bude doznačeno institucijama kulture i sporta u kantonu”, kazao je Domić.

Navodi kako su poticane praktično sve oblasti kulture i sporta.

“Poticali smo manje više sve – od očuvanja kulturne baštine, naše muzejske djelatnosti, kulturne produkcije, faktički poticane su sve organizirane kulturne i sportske institucije. To činimo već dugi niz godina, samo je sad riječ o značajnijim sredstvima”, kazao je Domić, piše FENA.

Advertisement

Continue Reading

Događanja

Najavljujemo Krupa Fest, nastupa legendarna grupa Galija

Published

on

By

KRUPA FEST 3.8.2024.GORNJI VAKUF – USKOPLJE, KRUPA

Ljeto u našem kantonu radi na najvišoj frekvenciji, a društveni događaji ga prate u stopu pa i ove godine imamo mnoštvo sadržaja za stanovnike željne opuštene atmosfere, dobre glazbe i gastro užitaka. Događaj koji nudi sve od navedenog održava se u Gornjem Vakufu – Uskoplju, u naselju Krupa i ne želite ga propustiti. Ove godine na daske Krupa Festa stiže grupa Galija koja će veseloj publici donijeti dašak prošlih vremena i dobrog starog ex-yu rocka. Uz Galiju nastupa bend Iluzija koji dolazi iz Kiseljaka te svima poznati, domaći DJ Iwo Jima.

 

“Kada smo prvi put organizirali ovaj festival, želja nam je bila da ih bude bar 5 i sada 5 godina poslije, organiziramo 5. Krupa Fest. Konačno smo dorasli svom Instagram korisničkom imenu, KrupaN Fest, mi smo sebi krupni, znate?! Sretni smo i zadovoljni što smo uspjeli doći tu gdje jesmo. Nadamo se da ljudi koji nas posjećuju dijele naš entuzijazam prema festivalu i da ćemo se družiti još neko vrijeme.”

Advertisement

 

Nemamo više što nadodati, zajedno s organizatorima, pozivamo vas sve na još jedan Krupa Fest, događaj koji razbija predrasude, spaja nespojivo i diše punim plućima.

PS Ulaz je slobodan.

Advertisement

Continue Reading

Politika

Danas u Travniku 51.sjednica Vlade SBK

Published

on

By

51. sjednica Vlade Kantona Središnja Bosna bit će održana danas, 18. srpnja 2024. godine, s početkom u 9 sati, u prostorijama Vlade Kantona Središnja Bosna u Travniku.

Na sjednici je predložen sljedeći

DNEVNI RED

Advertisement

1. Zapisnik s 50. sjednice Kantona Središnja Bosna – tajnik Vlade
2. Prijedlog odluke o davanju Kantonalnoj upravi za šumarstvo svojstvo pravnog lica – Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva
3. Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s pozicije „Transfer -poticaj šumarstvu sukladno Zakonu o šumama“ za 2024. godinu – Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva
4. Prijedlog odluke o izdvajanju sredstava s pozicije „Subvencije javnim poduzećima – poticaji šumarstvu“ za 2024. godinu – Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva
5. Prijedlog odluke o izdvajanju sredstava s pozicije „Kapitalni transferi javnim poduzećima – poticaji za državne šume“ za 2024. godinu – Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva
6. Prijedlog odluke o isplati dodatnog toplog obroka za pripadnike policije – Ministarstvo unutarnjih poslova
7. Prijedlog odluke o izdvajanju sredstava za nabavku kancelarijskog namještaja za potrebe MUP-a – Ministarstvo unutarnjih poslova
8. Prijedlog odluke o izdvajanju sredstava za unutarnje uređenje zgrade MUP-a (V. faza) – Služba za zajedničke poslove
9. Prijedlog odluke o utvrđivanju korisnika Proračuna Kantona Središnja Bosna koji su obveznici centralne javne nabavke – Ured za javne nabavke
10. Izvješće o rezultatima provedenih postupaka javnih nabavki – Ured za javne nabavke
11. Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti za nabavku ogrjevnog drveta – Ured za javne nabavke
12. Informacija o poduzimanju mjera na zaštiti imovine SBK/KSB u Crnoj Gori (Bijela) – Agencija za privatizaciju
13. Suglasnost za zaključivanje ugovora o djelu za potrebe škola – Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta
14. Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti za nabavku kamera za policijske službenike – Ministarstvo unutarnjih poslova
15. Suglasnost za nabavku roba i usluga za potrebe škola – Ministarstvo obrazovanja, znanosti,, mladih, kulture i sporta
16. Izvješće općine Travnik o utrošku doniranih sredstava za oblast civilne zaštite – Kantonalna uprava za civilnu zaštitu

Continue Reading

Najnovije vijesti

Crna kronika3 sata ago

Teška saobraćajna nesreća na Rostovu, poginuo motociklista

Teška saobraćajna nesreća dogodila se na Rostovu, općina Bugojno, u kojoj je poginuo motociklista. – Nesreća dogodila oko 17:30 sati...

Sport4 sata ago

Velež odigrao loše u Andorri: s pet primljenih golova završili s kvalifikacijama za Konferencijsku ligu

FK Velež Mostar poražen je 5:1 u Andori od tima Inter Escaldes, u revanš meču 1. pretkola Konferencijske lige. Velež...

Društvo8 sati ago

100 000 KM za obnovu fasada u Novom Travniku

Cilj javnog poziva je pružanje potpore vlasnicima stanova u objektima kolektivnog stanovanja u povećanju energijske elikasnosti zgrada, poboljšanju ukupnog izgleda...

Društvo9 sati ago

DOM NARODA POTVRDIO: Novi Travnik postao grad!

Današnjim glasanjem u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Novi Travnik je okončao gotovo cijelu političku proceduru za promjenu...

Društvo9 sati ago

Novi Travnik postaje grad, usvojen prijedlog u Domu naroda PFBiH

Današnjim glasanjem u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Novi Travnik je okončao gotovo cijelu političku proceduru za promjenu...

Događanja9 sati ago

Ove subote u Travniku gastro manifestacija “Rapsodija ljetnih okusa iz Guče Gore”

U subotu, 20.srpnja 2024. godine s početkom u 20 sati, na Centralnom gradskom trgu u Travniku (kod Konzuma), održat će...

Društvo9 sati ago

Bogat program “Jajačkog ljeta”

Nakon što su održane Kazališne igre i Dani srednjovjekovlja u narednom periodu Jajce je domaćin brojnim dešavanjima koja će obogatiti...

BiH9 sati ago

Građani i gosti Konjica pozvani na oprez: Jučer zabilježena tri ujeda zmija otrovnica

Na području grada Konjica jučer su u kraćem vremenskom razdoblju zabilježena tri ugriza zmija otrovnica, prenosi N1. Gradska uprava Konjic...

Advertisement
Advertisement
LM