Mircosoft gasi Bing i prodaje Xbox?

28

Kao što je već prije spominjano, vodstvo američke tvrke traži novog direktora s ciljem zamjene Stevea Ballmera koji se trenutno nalazi na čelu.

-- Oglas ---

U svjetskim medijima se pojavilo i nekoliko imena koji su glavni kandidati za vodstvo. Od njih svakako treba spomenuti trenutnog Fordovog direktora – Alana Mulallya i bivšeg direktora Nokie – Stephena Elopa.

Mulally se izjasnio – nema namjeru napuštati Ford, no Elop ima velike i smione planove dokopa li se vruće stolice u Redmondu, piše Bloomberg.

Nakon što je kratko vrijeme proveo na čelu Microsoftovog odjela zaduženog za Office i druge proizvode, Elop bi navodno – nakon što preuzme kormilo – pogurao izdanje Officea za Android i iOS, čime bi se odmaknuo od tradicionalnog pristupa, prema kojem je taj softverski paket namijenjen prvenstveno PC-ima.

Sama ideja o razvijanju Officea se razvila prvenstvno zbog mišljenja vodstava da je bolje pokušati poboljšati prodaju navedenih programa za razliku velikog softverskog paketa koji je najmijenjen prvenstveno PC-ima.

Bloomberg također tvrdi kako je Elop spreman prodati ili zatvoriti velike dijelove Microsoftovg poslovanja. Na bubnju bi tako mogao završiti Xbox, dok bi ključ u bravu mogla dobiti tražilica Bing. Slični prijedlozi već su se mogli čuti i prije, a podržavaju ih i teškaši poput suosnivača Microsofta Paula Allena.
 
Ipak, malo je vjerojatno da će do toga i doći, bar u skoro vrijeme. Bing je integriran u Windows 8 i 8.1 te Windows Phone.

Proces izbora čelnog čovjeka kompanije mogao bi potrajati još nekoliko mjeseci, budući da je sadašnji direktor Steve Ballmer je u kolovozu najavio da se povlači u roku od najviše godinu dana.