Milas u posjeti Bugojnu i Uskoplju

39

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i državni tajnik u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar boravit će danas u službenom posjetu Bosni i Hercegovini, gdje će posjetiti općine Bugojno i Gornji Vakuf-Uskoplje.
 

 
 
 

Tijekom posjeta susret će se i održati niz sastanka s predstavnicima lokalnih vlasti i predstavnicima Hrvata iz političkog, društvenog, vjerskog, kulturnog i gospodarskog života Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Kabineta državnog tajnika/Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

U Bugojnu će se sastati s načelnikom općine i općinskim vijećnicima iz reda hrvatskog naroda.

Tijekom posjeta općini Gornji Vakuf – Uskoplje sastat će se s načelnikom općine i općinskim vijećnicima iz reda hrvatskog naroda te će posjetiti OŠ “Uskoplje”, čiji rad i obnovu pomaže Vlada Republike Hrvatske.

Nakon toga će posjetiti selo Bistrica, u općini Gornji Vakuf-Uskoplje – jedno od većih povratničkih mjesta u ovom dijelu Bosne i Hercegovini čiju je obnovu i revitalizaciju također pomagala Vlada Republike Hrvatske.

Milas i Mažar posjetit će i Skopaljsku Gračanicu gdje će, između ostalog nazočiti misnom slavlju kojeg će predvoditi apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto povodom 106. obljetnice osnutka župe Srce Marijina u Skopaljskoj Gračanici.