Održano je jedno od najvažnijih modnih događanja u New Yorku: svečana večera kojom se obilježava otvaranje godišnje izložbe posvećene modi u muzeju Metropolitan. Na prestižnoj Met Gali ni ove godine nije nedostajalo poznatih lica niti zanimljivih kreacija, koje nas, s obzirom na temu, nisu nimalo začudile.

 

-- Oglas ---

Prvi ponedjeljak u svibnju rezerviran je za “modni Oscar” još od 1948 . godine, a glavna u organizaciji tog prestižnog eventa je Anna Wintour koja odlučuje tko je dovoljno značajan da prošeće crvenim tepihom, za što, naravno, treba izdvojiti i poveću svotu novca.

Tema ovogodišnje Met Gale je posvećena japanskoj dizajnerici Rei Kawakubo, osnivačici brenda Comme des Garçons. Na godišnjoj izložbi u Metropolitan Museum of Art u New Yorku bit će izloženo oko 120 komada kuće Comme des Garçons – od prve kolekcije brenda 1981. godine pa sve do najnovijih linija, zbog čega smo na crvenom tepihu mogli vidjeti brojne predimenzionirane komade i kreacije kojima se “promišlja moda” upravo kao što to već godinama radi i japanska dizajnerica.

Svečano događanje nisu propustile neke od najtraženijih manekenki današnjice kao što su Bella i Gigi Hadid te Kendall Jenner, a popularnim stepenicama muzeja Metropolitan prošetale su i Rihanna, koja je proglašena apsolutnom pobjednicom ovogodišnjeg događanja, neizostavna Madonna, Celine Dion, Miranda Kerr, sestre Olsen, Selena Gomez i brojni drugi. Doduše, mnogi su primijetili izostanak pjevačice Beyonce, koja očekuje blizance, ali i glumice Sarah Jessice Parker koja ga od 2010. godine nije propustila.