Lovrinović: Zvizdićev ekspoze je dobar, HDZ će ga podržati

25

Zastupnik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Nikola Lovrinović ocijenio je da je ekspoze Denisa Zvizdića, čije je imenovanje za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH danas potvrdio ovaj dom, dobar.

-- Oglas ---

 

Zvizdić (Stranka demokratske akcije – SDA) izložio je svoj program djelovanja u narednom mandatnom periodu, a podršku njegovom programu dalo je 28 zastupnika.

Lovrinović je naglasio da je Zvizdić u obraćanju vodio računa o trenutnoj političkoj situaciji u BiH te mogućnostima i kompetencijama Vijeća ministara.

Istaknuo je da će takav program biti dobra polazna osnova da se dalje razgovara i radi na implementaciji ciljeva te smatra da parlamentarna većina treba učiniti sve da pomogne u provođenju Zvizdićevog plana.

– Za početak imamo solidan dokument i vjerujem da je to dobra osnova za kretanje ka naprijed – stava je Lovrinović.

Odgovarajući na pitanje je li program provodiv, Lovrinović je kazao za Fenu da će to ovisiti o mnogo čimbenika, ali je uime HDZ-a BiH kazao da će ova stranka učiniti sve da to podrži jer mnogo stvari iz ekspozea dio je HDZ-ovog izbornog programa piše hercegbosna.org.