- oglas -

Lopov iz Prijedora provalio u više objekata, našao samo 63 KM, pa se počastio pivom iz frižidera

Pročitajte i ovo

Realiziran prvi dio projekta ,,Pjesmom od Bosne do Slavonije”

Limena glazba ,,Lašva’’ Nova Bila, Osječki puhački orkestar i Vokalni sastav Lašvanske dive u subotu 24. rujna održali su zajednički koncert na Trgu...

SIP BiH izrekao prvu kaznu zbog trgovine biračkim mjestom

Navodi se da je Ademir Alibašić bio kandidat SDA 2016. godine, a da je u ime SNSD-a imenovan kao...
- Advertisement -

Prijedorčanin Aleksandar J. optužen je za više provala u nekoliko objekata Gradske tržnice Prijedor, na kojima je pričinio veliku štetu kako bi ušao, ali u tim pohodima ovaj “baksuzni lopov” jedva je “nakuckao” 63 marke, međutim uspio je na jednom mjestu bar se počastiti pivom iz frižidera.

- Advertisement -

Terete ga i da je pretukao Duška J., oštetio automobil jedne sugrađanke kao i za krađu dva akumulatora iz kamiona s Erginom Š., koji je također optužen.

Protiv Aleksandra J. optužnicu je podiglo Okružno javno tužiteljstvo Prijedor i terete ga da je učinio produženo kazneno djelo teška krađa, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, tjelesna ozljeda i krađa, dok optužnica Ergina Š. tereti za krađu.


Aleksandara J. terete da je od 30. prosinca 2017. godine do 2. siječnja 2018. godine u Prijedoru došao do Gradske tržnice gdje se nalaze pultovi za prodaju voća i povrća, nakon čega je preko tende lokala i limenog krova tržnice došao do prozora osiguranog željeznom rešetkom, koju je otrgnuo, a zatim provalio.

On je tada ušao u unutrašnjost prostorije mesnice “Papak”, ali je ostao “kratkih rukava” pa ništa nije ukrao.

Zatim ga terete da se, nakon što je provalio u mesnicu, uputio u hodnik, nasilno otvorio vrata koja vode u prostorije auto-škole, te ušao i pregledao unutrašnjost, ali ni tu nije ništa ukrao.

Tražeći plijen, nasilno je ušao i u prostoriju koja se nalazi desno od ulaza, a u kojoj se nalaze sef i ključ i tu je uspio pronaći 63 KM koje je uzeo.

Prema optužnici, prilikom silaska s limenog krova Gradske tržnice stao je na tendu napravljenu od metalne konstrukcije, prekrivenu pleksiglasom, koja se nalazi ispred jednog ugostiteljskog objekta, uslijed čega je jedna tabla pukla, pa je oštetio tuđu stvar.

Dalje se navodi da se u noći između 4. i 5.siječnja 2018. godine optuženi vratio kako bi opet provalio u mesnicu “Papak”, ali ovaj put je uspio barem u frižideru pronaći nešto za sebe, pa je u mesnici našao i popio veću količinu piva, a uzeo je i mesne proizvode.

Nakon te provale, kako se dodaje, u sklopu Gradske tržnice razbio je staklo i prošao dalje kroz hodnik, gdje je došao do vrata koja vode u prostorije Gradske tržnice, ali ga je opet pratio maler, jer nakon što je izvršio premetačinu, nije ništa ukrao.

Kako bi izašao, oštetio je PVC vrata koja vode prema izlazu kao i vanjska vrata objekta Gradske tržnice.

Također ga terete i da je 24. listopada 2019. godine oko 1.30 na parkingu ispred stambene zgrade na raskrsnici ulica Kralja Petra I Oslobodioca i Akademika Jovana Raškovića, gdje se nalazio parkirani BMW ženske osobe, kamenom razbio prednje i zadnje vjetrobransko staklo i otkinuo oba retrovizora pa pobjegao.

Prema optužnici, on je 27. travnja 2021. godine oko 17 sati u unutrašnjosti objekta Gradske tržnice fizički napao Duška J., kojeg je zatvorenom pesnicom udario u glavu, oborio na pod te mu zadao još nekoliko udaraca po glavi i tijelu.

“Oštećeni ga je, u namjeri da se obrani, oborio, ali je on ustao i ponovo mu zadao nekoliko udaraca zatvorenom pesnicom u predjelu glave”, navodi se u optužnici.

Terete ga i da je zajedno s Erginom Š. između 13. i 14. kolovoza 2020. godine iz kamiona MAN parkiranog u blizini objekta Islamske vjerske zajednice ukrao dva akumulatora.

Te akumulatore je Ergin prodao Društvu za otkup, primarnu preradu sekundarnih sirovina i trgovinu, a na ovaj način su pričinili štetu od 500 KM.

Aleksandar J. je odranije poznat policiji, a prije desetak godina su ga policajci zatekli kako pod utjecajem narkotika krampom udara po kiosku “Glasa Srpske” u Prijedoru, te je reagirala i hitna pomoć kako mu bi dali lijekove za smirenje.

Centralna.ba

Najnovije vijesti

Realiziran prvi dio projekta ,,Pjesmom od Bosne do Slavonije”

Limena glazba ,,Lašva’’ Nova Bila, Osječki puhački orkestar i Vokalni sastav Lašvanske dive u subotu 24. rujna održali su zajednički koncert na Trgu...

SIP BiH izrekao prvu kaznu zbog trgovine biračkim mjestom

Navodi se da je Ademir Alibašić bio kandidat SDA 2016. godine, a da je u ime SNSD-a imenovan kao predsjednik biračkog odbora. Središnje izborno povjerenstvo...

Plenković u Livnu podržao Krišto: Večeras smo u gradu buduće predstavnice hrvatskoga naroda u Predsjedništvu BiH

Predizborni skup HDZ-a BiH i stranaka Hrvatskog narodnog sabora održao se večeras u prepunoj sportskoj dvorani “Dalibor Perković Dali” u Livnu. Pored zajedničke kandidatkinje...

VITEZ: Započeli radovi na proširenju dječjeg igrališta iza Konzuma

Danas su u Vitezu započeli radovi dodatnog uređenja i proširenja dječjeg igrališta „iza Konzuma“, a kao dio projekta P.A.R.K.- Pokreni, aktiviraj, radi, kreiraj, čiji...

Povezane vijesti