Liga Prvaka: Juventus dočekuje Barcelonu

39

Utakmice 5. kola nogometne Lige prvaka u skupinama A,B,C i D na rasporedu su u srijedu navečer. U okviru skupine A sastaju se Basel i Manchester United, te CSKA i Benfica.

Unitedu je u susretu protiv Basela potreban bod da osigura plasman u osminu finala, dok je Baselu potrebna pobjeda u tom susretu i poraz CSKA od Benfice.

Ekipa iz Moskve ne smije izgubiti ako želi zadržati šanse za sljedeću fazu, a Benfica mora pobijediti i nadati se porazu Basela.

U skupini B sastaju se PSG i Celtic, te Anderlecht i Bayern. PSG i Bayern su osigurali plasman u osminu finala, Celtic je izgubio sve šanse, kao i Anderlecht koji će se boriti za treće mjesto i Europsku ligu.

U skupini C Qarabag za koji nastupa bh. vratar Ibrahim Šehić dočekuje londonski Chelsea, a Roma bh. napadača Edina Džeke gostuje Atleticu u Madridu. Chelsea u susretu protiv Qarabaga mora pobijediti za plasman u narednu fazu natjecanja, dok Qarabagu odgovara samo pobjeda u borbi za trećemjesto. Atletico također mora pobijediti, dok je Romi dovoljan bod.

Juventus i Barcelona igrat će derbi večeri u okviru skupine D. U istoj skupini sastaju se Sporting i Olympiakos. Juventusu je za osminu finala dovoljan bod ako Sporting ne pobijedi Grke, a Barceloni je također za plasman dalje i prvo mjesto u skupini dovoljan remi. Sporting mora slaviti, a mnogo toga iz zavisi od rezultata Juventusa. Olympiakosu odgovara samo pobjeda.