Legenda se oprostila u suzama: Pogledajte posljednju poruku velikog Buffona

93

Italija je sa Švedskom igrala 0-0 te je ispala u dodatnim kvalifikacijama za SP u Rusiji. Azzurri tako prvi put nakon 1958. godine neće igrati na svjetskom prvenstvu. A svoju posljednju utakmicu u dresu reprezentacije odigrao je veliki Gianluigi Buffon.

”Žao mi je, ne samo meni, već svima koji su dio reprezentacije. Propustili smo nešto što je jako važno cijelom društvu i to je moje jedino razočaranje. Završio sam, vrijeme je tiranin koji me pregazio. Ispada da se moja posljednja utakmica podudara s ovim neuspjehom. Svi smo jednako krivi”, rekao je kroz suze 39-godišnji vratar.

Buffonov suigrač iz Juventusa Andrea Barzagli i veznjak Rome Daniele De Rossi, koji se našao u svađi s izbornikom, također su završili svoju reprezentativnu karijeru, a isto se očekuje i od Giorgija Chiellinija. Spomenuti kvartet je zajedno skupio 461 nastup za talijansku reprezentaciju.

”Sigurno postoji budućnost za talijanski nogomet, jer imamo ponos, sposobnost i odlučnost da uvijek nađemo način da se vratimo na noge. Reprezentaciju ostavljam u dobrim rukama”, zaključio je Buffon.