Za kulturu u srednjoj Bosni skoro pola milijuna maraka iz Proračuna

126

Građani u srednjoj Bosni često se žale kako im manjka kulturnih događaja, ali prema sredstvima koja se izdvajaju za kulturu, to ne bi trebalo biti tako. Naime, prema podacima iz Službenih novina Kantona Središnja Bosna, odobrena je isplata 462.500,00 KM iz Proračuna Kantona u svrhu potpore realiziranju projekata i programa iz oblasti kulturnih djelatnosti.

Na ovotjednoj sjednici Skupštine Kantona zastupnik Anto Bilić (HDZ 1990) je postavio pitanje vezano za raspodjelu sredstava za kulturu.

Tražio sam da mi se dostave kriteriji prema kojima se dodjeljuju sredstva udrugama i pojedincima jer, koliko ja vidim, jedini kriterij je stranačka pripadnost. Bošnjački dio, moram to priznati, realno raspodijeli sredstva udrugama koje doista rade i ostvaruju rezultate, dok se Hrvatima dodjeljuju sredstva prema tome jesu li ili nisu član određene stranke, kazao nam je Bilić.

Prema njegovom mišljenju, kriteriji nemaju veze s umjetničkim radom niti kvalitetom projekata za koja se izdvajaju velika sredstva.

Ako vas zanima, ispod doznajte tko je i koliko dobio za kulturno uzdizanje građana srednje Bosne.