Kreševo: Općina aplicirala na tri natječaja

27

Zbog aktualnog Općinskog proračuna koji onemogućava bilo kakav ozbiljniji razvoj, Općina Kreševo pokušava namaknuti neophodna financijska sredstva za razvojne i druge projekte prijavljivanjem na određene natječaje.

-- Oglas ---

Tako su ovog tjedna općinske Službe pripremile projektnu dokumentaciju i aplicirale na tri natječaja:

– Na adresu Ministarstva prostornog uređenja F BiH otpremljen je projekt pod nazivom „Povećanje energetske efikasnosti administrativnog objekta Općine Kreševo – ugradnja centralnog sustava grijanja i hlađenja (toplinska pumpa)“. Riječ je o zgradi koja se nalazi preko puta Općine, kojoj se, kroz efikasniji sustav grijanja, treba povećati energetska efikasnost. Tada bi se postigle značajne financijske uštede.

– Prema istom ministarstvu upućen je i projekt „Nastavak programa arheoloških istraživanja Starog grada Kreševo“, čijom bi se realizacijom obavila neophodna početna arheološka iskopavanja na dvije sonde, a sve u cilju stvaranja neophodnih uvjeta za izradu projektne dokumentacije za početak obimnijeg stručnog istraživanja ostataka starog grada.

– Općina Kreševo uputila je Federalnom Ministarstvu okoliša i turizma aplikaciju za projekt „Zatvaranje tehnički neuređenih općinskih deponija“. Ova kandidatura odnosi se na sredstva namijenjena nastavku realizacije „Plana prilagođavanja upravljanja otpadom za deponiju komunalnog otpada „Dubrave“.