Koncert glazbenika Lašvanske doline: Zvona Doca moga

31

-- Oglas ---

U nedjelju 21.06. u 18 sati u crkvi Uznesenja BDM na Docu održati će se jedinstven koncert na kojem će nastupiti muzičari s prostora Lašvanske doline koji su sadašnji i bivši studenti muzičkih akademija. Koncert je organiziran s ciljem promicanja umjetničke muzike i afirmaciji izvođača. Na programu su djela J.S.Bacha, G.Tudora, F.Chopina, A.Piazzole, G.Enesca i I.Albeniza. Nastupaju: Anamarija Marić, Darko Dujmušić, Marina Drmić, Erik Marijanović, Ivona Grebenar, Kenan Toroman, Mia Bralić, Živan Kuzmanović, Vedran Kolasević. Glazbenici su također nedavno nastupili u Vitezu i Fojnici gdje su imali zapažen uspjeh te je logično da nastave sa koncertnom djelatnošću. Ulaz je slobodan.

Dolac je kroz svoju bogatu povijest imao značajan broj umjetnika, glazbenika, književnika, fratara i biskupa, kao i drugih osoba u društvenom i vjersko-kulturnom, pa i sportskom ozračju prošlih vremena.

Na ovom prostoru bilo je i središte župe Lašva i povijesni samostan koji su ostavili duboke tragove stvaralaštva u srcima i dušama žitelja ovog mjesta.

Današnja generacija Dolačana kao i onih koji su drugdje po svijetu, nose u sebi tihe tonove prastarih događaja, milozvučje starih crkvenih zvona, molitve i patnje pa i snalaženja dolačkih fratara, zanatlija i uglednika; stihove i misli njegovih književnika iz povijesnih čitaonica, društava, pripovijesti i tradiciju čestitih i uvijek urednih domaćica o kojima je sačuvan izričaj: „Da mi je biti u Docu pa makar visila o koncu“.