Kolinda se grli sa Munirom,a mogla je sa Sarafinom Lauš i Anicom Jurić!

1219

Predsjednica republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović boravila je u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini, gdje se pored uobičajnih protokolarnih susreta sastala i sa predsjednicom udruženja “Majke Srebrenice” Munirom Subašić.

Kolinda je na osobni zahtjev tražila susret sa Munirom Subašić, te je na osobno inzistiranje, mimo protokola svratila u selo Ahmiće, gdje je odala počast ubijenim civila u tom selu, pokraj Viteza.

Zašto Hrvati u BiH ne znaju svoje heroje?!

Pitamo se da li je Predsjednica mogla pozvati i majke hrvatskih branitelja, npr. Sarafinu Lauš i Anicu Jurić, koje su preko noći izgubili tri sina i muža.

Znate li Predsjednice, primjerice, tko je Bosanka iz Kaknja Anica Jurić? Na kućnom pragu pred njezinim očima pripadnici bošnjačke Armije u samo nekoliko minuta ubili su joj trojicu sinova i supruga. Najstarijeg Stjepana koji je imao 25 godina, Ljubomira 21, Dragana 20 i supruga Juru 52.

Znate li Predsjednice tko je Sarafina Lauš iz travničkog sela Čukle koja je proživjela istu tragediju? I njoj su ubijena trojica sinova i suprug. Ako već nisu proglašeni herojima, nije li sramota ne znati Aničino i Sarafinino ime. I imena mnogih drugih bh. Kata Šoljić koje su izgubile svoje sinove.

U redu je susresti se i sa Munirom, no stalno se umanjuje žrtva hrvatskog naroda u BiH. I o tome bi se podjednako glasno trebalo govoriti.

Draga Predsjednice cijenimo Vaš posjet Središnjoj Bosni, cijenimo odavanje počasti poginulim u Ahmićima i Križančevom selu, cijenimo posjetu bolnici u Novoj Biloj, ali ne zaboravite i majke hrvatskih branitelja, jer i one zaslužuju jedan Vaš topli zagrljaj.

Sjećanje na njih bit će ujedno i odavanje zahvalnosti žrtvama. 

 

Centralna.ba