- oglas -

Knjiga koja je zavladala svim svjetskim ljestvicama idealna je za čitanje na plaži

Pročitajte i ovo

MLADIĆ IZ KAKNJA DO MAKARSKE STIGAO U ČUVENOM STOJADINU: “Samo na Jadranu sam prešao 600 km”

Mustafa Čobo, 25-godišnji mladić iz Kaknja, po mnogo čemu je poseban u odnosu na svoje vršnjake. Još od osnovne škole...

Policija objavila detalje tragedije: Mladić koji se utopio bio je neplivač

Mladić (25) koji se jučer utopio na kupalištu Aquacity u Varaždinu nije bio plivač, utvrđeno je očevidom, izvijestila je...

Kamiondžije u BiH stupaju u štrajk!

Prijevoznici u BiH za ponedjeljak su najavili obustavljanje transporta roba kako bi skrenuli pažnju na neizdrživ položaj ovog sektora...
- Advertisement -

MOŽDA ste već na moru, možda se spremate, a postoji šansa da vam godišnji još nije počeo. Bilo koja od navedenih situacija vapi za dobrim štivom. Ljeto donosi čar bezbrižnosti pa smo se potrudili pronaći knjige koje će vam to raspoloženje potaknuti, a idealno bi bilo da ga podrže. Naravno, ljubavnih romana neće nedostajati, a tu je i drugo, malo lakše, štivo.

Prvi dan ostatka tvog života – Maud Ankaoua

- Advertisement -

 

 


Maëlle, direktorica financija u uspješnoj razvojnoj tvrtki živi užurbanim životom koji se svodi na odlazak na posao i povremene užitke. U tom strogo uhodanom životu nema mjesta za snove, sve do dana kada je najbolja prijateljica Romane ne zamoli za veliku uslugu. Pitanje je života i smrti. Maëlle je sumnjičava, ali ipak prihvaća i odlazi na putovanje u daleki Nepal.

Uspon vrhovima Annapurne u himalajskom gorju pretvorit će se u istinsko duhovno putovanje. Kada ova mlada žena spozna da stvarnost možda i nije takva kakvom ju je zamišljala, počinje njezino osobno preispitivanje. Tijekom uzbudljivih iskustava i susreta, Maëlle će pronaći ključ istinske sreće i iz temelja promijeniti svoj život.

Kućica novih početaka – Suzanne Snow

 

 

Iako se ne odvija na morskoj obali, ovaj nas roman uvodi u jedan idilični svijet – svijet seoske romanse. No to selo sasvim se razlikuje od naših. Budući da se radnja odvija u Velikoj Britaniji, ruralna područja prilično su civilizirana te su takvi i likovi u romanu.

Pomalo standardan zaplet u kojem junakinja iz velikog grada odlazi u novi život koji će joj, nada se, donijeti jednostavnost i zaliječiti njezino slomljeno srce obećava dobar provod već od prve stranice. Volite li ljubiće autorice Julie Caplin, ova će vam se priča sigurno svidjeti.

Knjiga utjehe – Matt Haig

 

 

Empatija i jedinstven uvid u sva stanja ljudske duše čine Matta Haiga piscem koji, osim sjajne fikcije, čitateljima isporučuje neponovljiv žanr koji zaslužuje vlastitu kategoriju. Neobičan je paradoks da najjasnije, najutješnije životne lekcije učimo kad smo na samom dnu.

Knjiga utjehe sadrži misli, meditacije, popise, primjere, stvari na koje Haig podsjeća sebe i svoje čitatelje kako bismo se u teškim vremenima lakše održali na površini i dospjeli do sigurne obale. Slavni Stephen Fry napisao je kako bi Haigove knjige trebalo uzimati dvaput na dan, kao lijek. Provjerite zašto.

Jezero od riječi – Emily Henry

 

 

January je autorica popularnih ljubavnih romana. Gus je autor “ozbiljnih” knjiga koje kritika obožava. U njenim se romanima svi zaljubljuju i žive sretno do kraja života. U njegovim su romanima svi nesretni i na kraju umiru. Ona je (usprkos nedavnim događajima koji to ozbiljno dovode u pitanje) beznadno romantična. On je uvjeren da je ljubav bajka. Oni nemaju ništa zajedničko osim činjenice da stanuju jedno do drugoga te da su ostali bez književnog nadahnuća.

Kako bi potaknuli kreativnost, January i Gus sklapaju neobičan dogovor: ona će napisati remek-djelo “ozbiljne” književnosti, a on lepršavu ljubavnu priču. Do kraja ljeta oboje će dovršiti knjige i nitko se neće zaljubiti. Ni slučajno. Jer to bi bio grozomoran klišej, ili?

Na kraju obojica umiru – Adam Silvera

 

 

Lepršav naslov, zar ne? No, radi se o romanu Adama Silvere koji se u rekordnom roku nakon objavljivanja prometnuo u književnu senzaciju zavladavši svim svjetskim ljestvicama najprodavanijih knjiga te preuzevši titulu najboljeg romana za mlade svih vremena u izboru svih relevantnih medija.

Petog rujna, malo nakon ponoći, Mateo Torrez i Rufus Emeterio primit će loše vijesti Agencije Death-Cast: danas će umrijeti. Mateo i Rufus potpuni su stranci, ali, iz različitih razloga, obojica na posljednji dan svog života žele naći novog prijatelja. Dobra je vijest da za to postoji aplikacija.

Nazvana je Posljednji prijatelj i kroz nju će se Rufus i Mateo povezati u posljednjoj velikoj pustolovini – i u jednom jedinom danu proživjeti cijeli život. Ovo jest potresna, ali podjednako ohrabrujuća priča o dvojici mladića čiji se životi promijene u samo jednom nezaboravnom danu, priča koja nas podsjeća kako nema života bez smrti, ali ni ljubavi bez gubitka. Knjiga izlazi 27.6.

Najnovije vijesti

MLADIĆ IZ KAKNJA DO MAKARSKE STIGAO U ČUVENOM STOJADINU: “Samo na Jadranu sam prešao 600 km”

Mustafa Čobo, 25-godišnji mladić iz Kaknja, po mnogo čemu je poseban u odnosu na svoje vršnjake. Još od osnovne škole...

Policija objavila detalje tragedije: Mladić koji se utopio bio je neplivač

Mladić (25) koji se jučer utopio na kupalištu Aquacity u Varaždinu nije bio plivač, utvrđeno je očevidom, izvijestila je u subotu Policijska uprava varaždinska. Mladić...

Kamiondžije u BiH stupaju u štrajk!

Prijevoznici u BiH za ponedjeljak su najavili obustavljanje transporta roba kako bi skrenuli pažnju na neizdrživ položaj ovog sektora zbog stalnog rasta cijena goriva. Na...

VITEZ: Motorijada okupila bajkere iz cijele BiH i regije

U organizaciji Moto kluba “MM VITEZOVI” iz Viteza danas se  održavaju Moto susreti  koji su okupili veliki broj zaljubljenika u motore kako iz BiH...

Putinov plaćenik iz Grupe Wagner objavio knjigu, ovo je njegovo svjedočanstvo

VIŠE ni Kremlj ne niječe postojanje borbene jedinice ruskih plaćenika pod nazivom Wagner. Ali jedva da je itko od pripadnika te grupe bilo što...

Povezane vijesti