Kladionice upozorile borce na novu prijevaru SDA: “Jeste li se borili za igre na sreću ili za državu?”

326

Naime, dok borcima obećavaju milijune od kladionica, ne govore da kladionice u FBiH, po zakonu, imaju odobrenje za rad na samo dvije godine i svako dvije godine moraju tražiti produženje odobrenja. Kad bi se primanja boraca financirala od poslovanja kladionica, što bi bilo ako kladionice ne bi dobile produženje odobrenja za rad? Od čega će se financirati borci ukoliko kladionica ne bude?

Povodom najavljenih aktivnosti Stranke demokratske akcije (SDA), povezivanja Zakona o razvojačenim borcima i braniteljima sa Zakonom o igrama na sreću i obećanja koje SDA daje razvojačenim borcima da će ih financirati dodatnim oporezivanjem kladionica, priređivači igara na sreću koji posluju na području Federacije BiH objavili su Otvoreno pismo borcima.

U pismu koje je poslano ispred kladionica Premier World Sport, Premier Sport, Bet Live, Petica Plus, Sportplus, Sport Plus Win i Formula stoji da su građani i borci “predmet nove prijevare SDA”, koja, prema njihovim riječima, borce koristi kao sredstvo za ostvarivanje svojih ciljeva.

Otvoreno pismo borcima i javnosti u Federaciji BiH prenosimo u cijelosti:

“Poštovani građani Federacije BiH, cijenjeni borci,

nažalost, moramo da Vas informiramo kako ste predmet nove prijevare od strane SDA, stranke koja u zadnje četiri godine svoje djelovanje temelji na pustim obećanjima, dok pojedinci iz njihovih redova pune džepove prodajom radnih mjesta u javnim poduzećima. Iako obećavaju financiranje Zakona o razvojačenim borcima dodatnim oporezivanjem kladionica, prešućuju nekoliko jako bitnih stvari te borce koriste kao sredstvo za ostvarenje svojih ciljeva.

Naime, dok borcima obećavaju milijune od kladionica, ne govore da kladionice u FBiH, po zakonu, imaju odobrenje za rad na samo dvije godine i svako dvije godine moraju tražiti produženje odobrenja. Kad bi se primanja boraca financirala od poslovanja kladionica, što bi bilo ako kladionice ne bi dobile produženje odobrenja za rad? Od čega će se financirati borci ukoliko kladionica ne bude? Zašto SDA, ako doista želi pomoći borcima, njihovo financiranje veže za kladionice dok istovremeno predlaže zakon koji te iste kladionice uništava? Borci, jeste li se borili za igre na sreću ili za državu? Želite li ovisiti o poslovanju kladionica i strepiti koliko će novca od kladionica biti uplaćeno svaki mjesec? Ili želite da Vaša primanja budu iz proračuna države za koju ste se borili?

Nadalje, odgovorno tvrdimo da SDA nema plan istinski se pobrinuti za borce financiranjem kroz oporezivanje kladionica. Njihov pravi plan je uništenje kladionica, a borci su im samo sredstvo preko kojeg to žele postići. Borcima obećavaju financiranje kroz igre na sreću, vršeći tako pritisak na predstavnike u Zastupničkom domu i delegate u Domu naroda da glasaju za Zakon o igrama na sreću kako se ne bi zamjerili borcima. A taj zakon kojeg gura SDA zatvara domaće kladionice. Kladionice pod takvim opterećenjem ne mogu raditi i prvog dana ukoliko taj tzv. „SDA Zakon o igrama na sreću“ stupi na snagu stavit će svim kladionicama ključ u bravu. Od čega će se onda financirati borci?

Pri tome želimo naglasiti da kladionice ne bježe od financiranja boraca. Rado ćemo prihvatiti zakon koji rješava i pitanje financiranja boraca. Ali to nije ovaj SDA-ov zakon. Zakon o igrama na sreću mora biti izrađen od strane stručnih ljudi i nakon detaljne ekonomske analize te mora biti usklađen s propisima Europske unije. Ovako kako to radi SDA, to je put u propast domaćih kladionica i više od 5.000 radnih mjesta, a žrtve će biti i borci, koji će ostati bez primanja. Jedino će se isplatiti pojedincima iz SDA, koji ovo rade za interese stranih lobija.

Ne morate vjerovati nama, ali vjerujte svojim očima i svemu što ste od SDA vidjeli do sada.

 

30.07.2018. godine

PREMIER WORLD SPORT d.o.o. ČITLUK

PREMIER SPORT d.o.o. ČITLUK

BET LIVE d.o.o. VITEZ

PETICA PLUS d.o.o. VITEZ

SPORTPLUS d.o.o. NOVI TRAVNIK

SPORT PLUS WIN d.o.o. NOVI TRAVNIK

FORMULA d.o.o. POSUŠJE”, navodi se u pismu.

Dnevnik.ba