Kako koristiti Google mape kada ste offline

47

Google Maps je jedan od najpouzdanijih servisa za navigaciju, ali nije bez mana. Možda najveći problem jeste to što najbolje radi kada ima interneta, a to je luksuz koji mnogi nemaju uvijek, pogotovo ako su u inozemstvu.

Na svu sreću, Google Maps je moguće koristiti i bez interneta, u offline modu. Potrebno je prvo da skinete dio mape koji vam je potreban kako biste mogli koristiti offline mod.

I potrebno je da sve ovo obavite dok još imate internet. A prostor koji možete skinuti je veliki. Ako se odlučite za najveću moguću opciju, pripremite prostor na telefonu jer velike mape mogu zauzeti i do 1.5GB.

Važno je napomenuti i da ove mape ističu nakon 15 dana ako se u međuvremenu ne povežete na internet.

U offline modu nećete imati sve pogodnosti kao i u online opciji, pa ćete tako ostati bez biciklističkih ruta, hodajućih uputstava, detalja u vezi sa prometom i brojnim drugim opcijama zbog kojih se Google Maps izdvaja od konkurencije.

Ali sve ostalo će raditi, pa tako možete tražiti adrese, kompanije i lako dođete do njih. Evo kako da sačuvate mapu: 1. Otvorite Google Maps aplikaciju; 2. Kliknite na tri horizonalne linije u gornjem lijevom uglu; 3. Odaberite opciju Offline maps; 4. Google često nudi preporuke, a željeno područje nije preporučeno, idite na opciju Select your own map; 5. Izaberite dio koji želite skinuti; 6. Prstima možete zumirati i odrediti želite li da prostor za skidanje bude veći ili manji; 7. Kada sve odaberete. izaberite Download tipku u donjem desnom uglu.