“Kadija” Izetbegović: Poslat ćemo Zupca u zatvor

36

Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA, sinoć je na stranačkoj tribini u Sarajevu rekao da će SDA, „dobra stara kuća Bošnjaka i bosanskohercegovačkih patriota, obnovljiva kuća“, pobijediti na predstojećim izborima, ali i da mora „dobro pobijediti“ kako bi povela Bosnu i Hercegovinu naprednijim putem nakon osmogodišnjeg „jalovog razdoblja s mršavim rezultatima”.

-- Oglas ---

 

Prioriteti SDA bit će očuvanje cjelovitosti Bosne i Hercegovine, jačanje državnih struktura s adekvatnim učešćem SDA u njima, kao i bolja ekonomija zemlje i zapošljavanje.

Za ovaj treći i najvažniji cilj je rekao da prvenstveno treba ukloniti niz sadašnjih prepreka stranom investiranju u zemlju.

Govoreći o potrebnom jačanju državnih institucija, naveo je da SIPA, odnosno njen direktor Goran Zubac, nije adekvatno reagirao kad je prilikom građanskog bunta u veljači gorjela zgrada državnog Predsjedništva.

”Mi ćemo njega poslati vjerojatno u zatvor kao što smo smijenili ‘ministra za (ne)sigurnost’ ” rekao je Izetbegović, a prenijela Fena./HMS/