Juventus službeno potvrdio: Massimiliano Allegri odlazi na kraju sezone!

24

Juventus je na svojoj službenoj stranici objavio kako Massimiliano Allegri nakon pet sezona odlazi iz kluba na kraju sezone.

Za ovu subotu sazvana je konferencija za medije s početkom u 14:00, a medijima će se osim trenera Allegrija obratiti i predsjednik Juvea Andrea Agnelli.

Allegrijev odlazak u proteklih nekoliko tjedana su često spominjali talijanski mediji, navodeći kako bi mu moglo presuditi ispadanje od Ajaxa u četvrtfinalu Lige prvaka. To se i dogodilo.

Uspio je Allegri uzeti pet naslova prvaka Italije plus osvojiti još četiri Kupa, ali Ligu prvaka, koja je bila označena (i još uvijek jest) kao sveti cilj – nije. U finalu najelitnijeg klupskog natjecanja izgubio je 2015. od Barcelone, a 2017. od Real Madrida.

Dva finala Lige prvaka u pet sezona nisu ono što zadovoljava klub koji je u Serie A toliko iznad konkurencije da se osvajanje Scudetta smatra pod normalno i uobičajeno.

Vidjet ćemo koga će Juventus angažirati kao novog trenera.

Što se Allegrija tiče, njega se sve više povezuje s angažmanom u nekom klubu iz Premierlige. Konkretno, figurira kao glavni nasljednik Maurizija Sarrija kojemu se trese stolica na klupi Chelseaja.