Josip Kupreškić postigao dva gola za Humane zvijezde Hrvatske u utakmici za pokojnog Branka Tušeka

219

Humane zvijezde Hrvatske 03 jučer su posjetile Županju i na Spomen-stadionu prve nogometne lopte odigrale prijateljsku utakmicu sa sastavom Županja i prijatelja.

Zvijezde su došle s humanitarnom nakanom, ali i u sjećanje na svog osnivača i dugogodišnjeg predsjednika, Županjca Branka Tušeka, koji je ove godine preminuo.

Nogometna utakmica između Zvijezda i Županjaca bila je prijateljska i humanitarna, rezultat je bio u nekom trećem planu, puno je važnija bila dobra atmosfera, druženje i skupljanje novca koje je otišlo Društvu za pomoć osobama s invaliditetom “Golubovi“ Županja.

Uoči utakmice članovi “Golubova” upoznali su se i slikali s nekadašnjim nogometnim zvijezdama, ali i zvijezdama iz društvenog, kulturnog i zabavnog života Hrvatske. Županjski stadion bio je dobro popunjen, a organizator je nakon susreta objavio kako je prodano 1400 donatorskih ulaznica, čija je cijena bila 10 kuna, i sav je novac, kao i uvijek kada igraju Humane zvijezde Hrvatske, otišao onima u potrebi. Ovaj put su to “Golubovi”.

U revijalnoj utakmici Zvijezde su pobijedile s 3:0, a dva puta je mrežu Županje i prijatelja pogodio Josip Kupreškić, a jednom bivši “vatreni” Goran Vlaović.

Boje Zvijezda, koje je s klupe vodio Ivica Grnja, još su branili Vidović, Labak, Panadić, Neretljak, Škrinjar, Jurčić, Marić, Bičanić, Krstanović , Čordaš, Vlaović, Leo, Švigir, Strupar, Kupreškić, Zanti, Šivak, Knezović, Krišto, Pop, Kulešević, Maras, Rupnik…, a u momčadi domaćina ovog susreta zaigrao je i župan vukovarsko-sijemski Božo Galić, koji je bio i u funkciji izaslanika predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Osim župana za veterane Županja i prijatelji nastupili su Husarek, Bjelić, Lučić, Pervan, Marijanović, Dabro, Godanj, O. Galović, H. Galović, Meštrović, Galić, Pejaković, Filipović, Ivanušić, Draganović, Bošković, Bilić, Bartolović, a s trenerske klupe vodio ih je Dražen Ilić.

Iako je bilo najavljeno kako će u momčadi HZH 03 biti još nekih poznatih nogometnih imena, zbog svojih obveza neki nisu mogli doći, ali su poslali ispriku uz poruku “vidimo se drugom prilikom”. No oni koji su došli itekako su razveselili Županjce i članove “Golubova”, koji su jučer doživjeli neko novo iskustvo.
Nakon utakmice, brojnog slikanja i pozdravljanja, druženje se nastavilo uz prigodni domjenak koji su organizatori priredili za sve sudionike ovog lijepog nogometnog humanitarnog događaja.