Joshua obranio naslov, sudac prekinuo borbu u 10. rundi

126
ANTHONY JOSHUA u Cardiffu je pred 75 tisuća navijača obranio naslov prvaka u teškoj kategoriji protiv Carlosa Takama. Joshua je serijom udaraca uzdrmao suparnika u 10. rundi, a sudac je prekinuo borbu, čini se prerano…
Joshua je u prvoj borbi nakon što je nokautirao Vladimira Klička pobijedio, ali nije oduševio. O tome govori i to što nakon borbe nije bilo euforije niti kod prvaka, niti kod 75 tisuća njegovih navijača.
Takam je oduševio pristupom, budući da je za borbu saznao samo 12 dana uoči nje nakon što je okršaj s Joshuom zbog ozljede otkazao Kubrat Pulev.
U četvrtoj rundi Takam je završio na podu nakon brutalne serije udaraca, ali gong ga je spasio. Joshua mu je razbio obje arkade, no 36-godišnji Takam se vrhunski nosio s prvakom i svim problemima u ringu.
Samo dvije runde su ga dijelile od toga da postane prvi suparnik kojeg Joshua nije nokautirao. U tome ga je odlučio spriječiti sudac koji je prekinuo borbu nakon jedne Joshuine serije.
“Nije moje da komentiram suđenje”, rekao je Joshua nakon borbe i dodao da je svakako bio bolji u meču, prije spornog prekida.
Ipak, i sama ta izjava govori kako je svjestan da je sudac možda i pogriješio… Zaradio je 20 milijuna dolara u svom jubilarnom 20. meču i 20. pobjedi.