- oglas -

Joe Biden će posthumno odlikovati Steve Jobsa

Pročitajte i ovo

Šutnja, odugovlačenje, prikrivena ljutnja… Ovo je 8 osobina pasivno agresivne osobe

Kad pasivno agresivna osoba odluči potisnuti svoju ljutnju, koliko god ih puta upitate što nije u redu, neće vam...

BiH izveze kilogram mesa, uveze osam, najviše se kupuje svinjetina

Za sedam mjeseci ove godine u BiH je uvezeno meso vrijedno više od 262,5 milijuna KM, dok je izvoz...

SUBOTA: BBrothers u Ex Pontu

U subotu 13.08. opet nam dolaze dobri znanci, duo BBrothers. Garancija su dobre atmosfere i zabave, a za vrhunsku...
- Advertisement -

Predsjednik Amerike, Joe Biden, će posthumno odlikovati suosnivača Applea Stevea Jobsa Predsjedničkom medaljom slobode (Presidential Medal of Freedom) za njegov doprinos tehnologiji.

- Advertisement -

Jobs će biti među 17 ljudi koji će primiti najveću civilnu čast u zemlji tijekom ceremonije 7. srpnja. “Ovih sedamnaest Amerikanaca pokazuje snagu mogućnosti i utjelovljuje dušu nacije — naporan rad, ustrajnost i vjeru”, rekla je Bidenova administracija u objavi prije par dana.

U slučaju Jobsa, Bidenova administracija ukazala je na njegov rad kao izvršnog direktora u Appleu i animacijskom studiju Pixar, koji je Jobs nekada posjedovao. “Njegova vizija, mašta i kreativnost doveli su do izuma koji su promijenili i nastavljaju mijenjati način na koji svijet komunicira, kao i preobrazbu računalne, glazbene, filmske i bežične industrije“, priopćila je Bijela kuća.


Medalja će mu biti uručena više od 10 godina nakon smrti od raka gušterače. Jobs je osnovao Apple davne 1976. sa suosnivačem i prijateljem Steveom Wozniakom. Tvrtka je zatim krenula s revolucijom u polju osobnih računala prodajom prvih Apple i Macintosh računala.

Godinama kasnije, Jobs je lansirao iPod, koji je otvorio put za iPhoneAppleov najprodavaniji proizvod ikada. Uređaj je započeo eru pametnih telefona sa zaslonom osjetljivim na dodir, koji su od tada postali ključni u životima ljudi. Možemo se složiti da je situacija i danas isto takva.

Nakon što posthumno primi medalju, Jobs će se pridružiti bivšem prijatelju i rivalu Billu Gatesu, koji je također dobio tu čast još 2016. zajedno sa svojom tadašnjom suprugom Melindom French Gates. Ostali pojedinci koji će 7. srpnja dobiti Predsjedničku medalju slobode uključuju gimnastičarku Simone Biles, glumca Denzela Washingtona i, u drugoj posthumnoj nagradi, američkog senatora Johna McCaina.

Najnovije vijesti

Šutnja, odugovlačenje, prikrivena ljutnja… Ovo je 8 osobina pasivno agresivne osobe

Kad pasivno agresivna osoba odluči potisnuti svoju ljutnju, koliko god ih puta upitate što nije u redu, neće vam...

BiH izveze kilogram mesa, uveze osam, najviše se kupuje svinjetina

Za sedam mjeseci ove godine u BiH je uvezeno meso vrijedno više od 262,5 milijuna KM, dok je izvoz u istom periodu jedva premašio...

SUBOTA: BBrothers u Ex Pontu

U subotu 13.08. opet nam dolaze dobri znanci, duo BBrothers. Garancija su dobre atmosfere i zabave, a za vrhunsku hranu i kvalitetno piće ćemo...

Odigrane prve utakmice malonogometnog turnira “Putićevo 2022”

Odigrane su prve utakmice malonogometnog turnira Putićevo 2022. Rezultati prvog dana turnira: MNK Putićevo 5 : 1 Mladež HDZ BiH Novi Travnik Gradina 969 2: 4 Šantići MLM...

“Ribarsko večer” povodom Dana općine Busovača; Kad “ribari” zasviraju…(FOTO)

Sinoć je održano “Ribarsko večer” u povodu Dana općine Busovača, u organizaciji Udruge sportskih ribolovaca Busovača, uz potporu sponzora i prijatelja. „Ribarsko večer“ održano je...

Povezane vijesti