- oglas -

Jelena Rozga iskreno o Magazinu, novim pjesmama i odnosu s kolegama

Pročitajte i ovo

Pogledajte NOVE NAREDBE štaba Federalne Civilne zaštite

S ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusa (Covid-19) na području FBiH, u Sarajevu je danas održana 14. izvanredna sjednica Federalnog...

Druga strana Vlašića: Bosanska ljepotica zatrapana smećem

Malo tko od Vas nije čuo za planinu Vlašić, koja se nalazi u srcu Bosne.Smještena između Travnika, Banjaluke i...

DAJANA MAROS: Moj Vitez je poznat po velikom srcu

Naš portal u kontinuitetu pokušava kroz razgovor sa ljudima iz različitih zanimanja i različitih karijera svojim čitateljima prenijeti poruke,...

Jedna od najljepših pjevačica hrvatske glazbene scene Jelena Rozga nedavno je objavila spot za svoju novu pjesmu “Sveto pismo”. Pjevačica je za Klix.ba govorila o svojim pjesmama, beauty rutini, ali i poslovnim planovima koji je čekaju u 2020. godini.

Jelena je odmah na početku razgovora kazala da je tekst numere “Sveto pismo” vraća na početke njene karijere te da pored toga ona nosi jaku poruku i emociju.

“Kada smo radili ovu pjesmu, često smo znali sebi postaviti pitanje: Je li ljubav dovoljna? Da li doista sve može da se preživi samo ako ima dovoljno ljubavi?”, kazala je Jelena i dodala kako su reakcije na ovu pjesmu i više nego dobre.

Jelena nam je odmah na početku razgovora kazala da je tekst numere “Sveto pismo” vraća na početke njene karijere te da pored toga ona nosi jaku poruku i emociju.

“Kada smo radili ovu pjesmu, često smo znali sebi postaviti pitanje: Da li je ljubav dovoljna? Da li doista sve može da se preživi samo ako ima dovoljno ljubavi?”, kazala je Jelena i dodala kako su reakcije na ovu pjesmu i više nego dobre.

No, pjesma koja je Jeleninom srcu posebno draga je “Moje proljeće”. Često ističe kako joj je ova pjesma koju je napisala njena kolegica Emina Jahović najdraža koju je snimila u karijeri. “Moje proljeće” je oborila rekord po broju pregleda svih Jeleninih pjesama. Pjesmu je posvetila svim ženama koje su proživjele ljubav, bol, sreću i tugu.

“Ta pjesma je moja. Dotakla me je na prvo slušanje i u meni probudila emociju koja je doista posebna. Mnoge pjesme u karijeri su na mene ostavile snažan trag i utjecaj, ali emocije koje je izazvala ova pjesma su nešto što ne mogu riječima opisati”, rekla je.

Početak karijere, balet i Magazin

Jelena je započela svoju karijeru kao dijete i to baletom za koji je imala veliki talent. Balet je, kako kaže, naučio disciplini koja je važna za mnoge segmente života. No ipak, ljubav prema glazbi je prevagnula pa je lijepa Splićanka još u tinejdžerskim godinama napustila balet zbog grupe Magazin.

Budući da je postala pjevačica svoje omiljene grupe, to joj je dalo veliki vjetar u leđa da se bori i uspije. Nakon toga Jelenina je karijera išla samo uzlaznom putanjom.

“Oduvijek sam željela biti pjevačica. Sjećam se da sam gledala grupu Magazin na televiziji kao dijete i rekla sam ‘ja ću pjevati u Magazinu’. Toliko sam to željela. Moja porodica i danas to prepričava, jer što dijete zna. Ali ovo dijete je znalo (smijeh). Kada sam prvi put stala na binu, nije mi bilo važno što me niko ne poznaje i koliko ljudi ima ispred mene, svijet je bio moj. Ja volim svoj posao i glazbu, i ne bih ga mijenjala ni za šta na svijetu. Glazbu živim i imam sreću da u životu radim ono što volim”, rekla je lijepa Splićanka.

U grupi Magazin ostala je do 2006. godine, nakon čega su se ona i Tonči Huljić rastali i ostali u prijateljskim odnosima. Iako je puno riskirala ovom odlukom, njene nove pjesme brzo su došle do srca publike. Za sve je, kaže, bila potrebna volja, trud, vrijeme, odvažnost i malo sreće.

Za uspjeh u glazbenom poslu potrebno je podnijeti i određene žrtve, no sve to postane nevažno, kaže Jelena, kada počnete uživati u plodovima svog rada.

Ono po čemu je Rozga prepoznatljiva jeste i da privatnost i ljubavni život čuva daleko od očiju javnosti te da se nikada, ali nikada ne upušta u javne polemike.

“Mi kolege se često srećemo na nastupima u različitim gradovima, nekada dijelimo i istu binu i meni je normalno da imamo dobre odnose. Trudim se da budem korektna osoba, prema svima u životu, ne samo prema kolegama. Meni je prijateljstvo svetinja i poštujem korektne i poštene ljude”.

Beauty rutina

Osim toga, Jelena je jedna od rijetkih estradnih ličnosti koja od početka karijere na sebi nije mijenjala apsolutno ništa. Naučila je voljeti i prihvatiti sebe baš onakvom kakva jeste pa se zbog toga nikada nije okrenula estetskim zahvatima. Danas važi za jednu od najljepših regionalnih pjevačica. Našim čitateljkama Jelena je odlučila otkriti svoju dnevnu beauty rutinu.

“Za zdrav izgled moje kože zadužen je dr. Nola, a i ja doprinosim odabirom kvalitetnih kozmetičkih preparata koji odgovaraju mom tipu kože. Ono što uradim svako jutro i veče je čišćenje lica, potom nanosim bogatu i hranjivu kremu za hidrataciju kože, a onda na područje oko očiju stavim blagu kremu koja će dodatno hidrirati i njegovati taj osjetljivi dio. Tijelo uvijek prije spavanja namažem hidratantnom kremom, a ako imam vremena uradim i piling”, otkrila nam je Jelena.

Pitali smo je i kakva je Jelena Rozga kada se isključe svjetla reflektora te ima li možda nekih neostvarenih želja.

“Volim sve što može voljeti jedna obična žena. Šetnju, smijeh, druženje s prijateljima, modu, lijepu hranu i sve te zapravo male stvari koje me uvijek čine Jelenom. Što se tiče neostvarenih želja, pa svaki čovjek ih ima, no to ne znači da se neće ostvariti u budućnosti. Sve želje koje sam imala jednu po jednu sam ostvarila”, kazala je Rozga.

Na kraju našeg razgovora Jelena nam je kazala da je trenutno u studiju u kojem snima pjesme za akustični album koji će izaći na proljeće. U međuvremenu je očekuje i dosta nastupa u regionu te se nada da će i ove godine nastupiti u svom, kako kaže, divnom Sarajevu.

Izvor: Pogled.ba

Najnovije vijesti

Pogledajte NOVE NAREDBE štaba Federalne Civilne zaštite

S ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusa (Covid-19) na području FBiH, u Sarajevu je danas održana 14. izvanredna sjednica Federalnog...

Druga strana Vlašića: Bosanska ljepotica zatrapana smećem

Malo tko od Vas nije čuo za planinu Vlašić, koja se nalazi u srcu Bosne.Smještena između Travnika, Banjaluke i Zenice, ova bh lepotica godišnje...

DAJANA MAROS: Moj Vitez je poznat po velikom srcu

Naš portal u kontinuitetu pokušava kroz razgovor sa ljudima iz različitih zanimanja i različitih karijera svojim čitateljima prenijeti poruke, ali i razmišljanja naših sugovornika....

Norveška uspjela dovesti epidemiju koronavirusa pod kontrolu

 Norveška je stavila pod kontrolu epidemiju Covida-19, objavio je u ponedjeljak tamošnji ministar zdravstva Bent Høie, a piše Reuters.Razlog ovoj velikoj objavi je podatak...

BMW-ove tvornice u Europi i Sjevernoj Americi neće raditi do kraja travnja

 Njemački proizvođač automobila BMW prolongirao je obustavu rada u europskim i sjevernoameričkim fabrikama do kraja travnja.Ranije je rukovodstvo BMW-a najavilo da će obustava trajati...

Povezane vijesti