- oglas -

Izgradnja magistralne ceste Neum – Stolac: Radi se na više dionica, završetak do kraja iduće godine

Pročitajte i ovo

Austrija: Žena ušla na autoput u krivi smjer pa se zabila u kamion vozača iz BiH – poginula je

U Koruškoj se u četvrtak navečer dogodila smrtonosna nesreća u kojoj je sudjelovala vozačica koja je na autoput ušla...

Blizanke proslavile stoti rođendan, otkrile svoju tajnu: ‘Udala se i rodila petero djece, svaki dan u polje

U gradiću Anzano di Puglia održala se velika proslava: blizanke su proslavile 100. rođendan! Francesca i Maria Ricciardi slavile su...

Ukupan profit kladionica u FBIH je 63 miliona, a ne 2 milijarde

Profit u cjelokupnoj industriji igara na sreću u Federaciji BiH iznosio je 63 miliona KM tokom prošle godine, a...
- Advertisement -

Do kraja iduće godine trebala bi biti završena magistralna cesta Neum – Stolac koja će povezati bosanskohercegovačko more s ostatkom zemlje i u znatnoj mjeri smanjiti trajanje putovanja na toj dionici.

- Advertisement -

U Federalnom ministarstvu prometa i veza su kazali da su u tijeku radovi na više dionica te da su okončani radovi na dijelu Stari Neum – Kiševo Broćanac, duljine 12 kilometara.

U tijeku su radovi na poddionici Prapratnica – Hutovo duljine od 2,5 kilometra, uključujući i tunel Žaba. Radovi su započeli u listopadu 2018. godine, rok izvođenja je 24 mjeseca, pa je očekivani završetak radova u listopadu ove godine. U tijeku su radovi na poddionici Stolovi – Drenovac – 8,50 kilometara, koji su započeli prošle godine u listopadu, a završetak se može očekivati u veljači 2021. godine, kazali su u Ministarstvu, prenosi Faktor.

Dodaju da su ugovoreni radovi za poddionicu Broćanac – Prapratnica duljine tri kilometra, uključujući i radove na raskrižjima Babin Do i Oskrušnica.

Očekivani početak radova je najkasnije 1. lipnja ove godine, a predviđeni rok izvođenja radova je 14 mjeseci. 12. svibnja ove godine otvorene su ponude za poddionice Hutovo – Cerovica i Cerovica – Stolovi ukupne duljine 10 kilometara. Do kraja svibnja će se odabrati izvođač radova, tako da je očekivani početak radova najkasnije 1. lipnja ove godine. Predviđen rok izvođenja je 14 mjeseci, navode iz Ministarstva i dodaju:

Planiran je završetak radova do kraja 2021. godine, a u cjelokupan projekt izgradnje ceste Neum – Stolac (Drenovac) će biti utrošeno 72 milijuna KM.

Stara cesta Neum – Stolac je bila širine tri metra i na njoj se moglo voziti maksimalno 40 kilometara na sat. Nova cesta je projektirana s elementima trase za brzinu 80 kilometara na sat i kraća je za pet kilometara, čime će se vrijeme putovanja od Neuma do Stoca skratiti za više od 50 posto.

Izgradnja i modernizacija ceste Neum – Stolac veoma je važna za općinu Neum jer će omogućiti bolju i bržu prometnu komunikaciju Neuma s ostatkom Bosne i Hercegovine, te će doprinijeti još bržem razvoju turizma.

Izvor: Pogled.ba

Najnovije vijesti

Austrija: Žena ušla na autoput u krivi smjer pa se zabila u kamion vozača iz BiH – poginula je

U Koruškoj se u četvrtak navečer dogodila smrtonosna nesreća u kojoj je sudjelovala vozačica koja je na autoput ušla...

Blizanke proslavile stoti rođendan, otkrile svoju tajnu: ‘Udala se i rodila petero djece, svaki dan u polje

U gradiću Anzano di Puglia održala se velika proslava: blizanke su proslavile 100. rođendan! Francesca i Maria Ricciardi slavile su u društvu rodbine i prijatelja,...

Ukupan profit kladionica u FBIH je 63 miliona, a ne 2 milijarde

Profit u cjelokupnoj industriji igara na sreću u Federaciji BiH iznosio je 63 miliona KM tokom prošle godine, a ne dvije milijarde, kako su...

Majke iz Srebenice poklonile se hrvatskim žrtvama u Grabovici

Majke iz Srebenice odale su počast hrvatskim žrtvama u Grabovici, objavio je danas na zvaničnom Twitter profilu direktor Memorijalnog centra Srebrenica, Emir Suljagić. Kako je...

Ko ima najviše tenkova u Evropi: BiH ima više od Hrvatske i Slovenije zajedno

Infografika prikazuje brojku koliko evropske države imaju tenkova u 2023. godini Najveći broj tenkova u Evropi posjeduje Rusija, njih 12.556, barem prema posljednjim dostupnim informacijama. Broj...

Povezane vijesti