Izetbegović se pohvalio: Federacija je bolja, ne trebaju joj krediti, sve gori od radnih mjesta…

226

Ide to njemu

”Kriza koju bi svojim bahatim i neodgovornim odnosom mogao izazvati Milorad Dodik, dovest će sve ovo u pitanje i sigurno će veću štetu nanijeti onima koji žive u RS nego građanima Federacije BiH, jer građani Federacije imaju viša primanja, broj umirovljenika u odnosu na broj zaposlenih je povoljniji, daleko su manje zaduženi od susjeda u RS, nisu im potrebni krediti MMF-a”, rekao je za Dnevni avaz Bakir Izetbegović.

Naveo je kako je razloga zbog kojih ne treba praviti krizu vlasti, vrlo mnogo.

”Bosna i Hercegovina ima ogromne probleme, među kojima je najopasniji problem odlaska mladih ljudi. U ovom mandatu smo uspjeli napraviti snažne iskorake u pokretanju gospodarstva, jačanju turizma, gradnji infrastrukture i sve to je dovelo do kreiranja desetina tisuća novih radnih mjesta u realnom sektoru”, rekao je čelnik SDA.

Naveo je kako je izlaz iz nove krize u modificiranom ili reduciranom ANP-u, koji bi težište stavio na civilni aspekt, a vojni dio bi bio umanjen i dogovoren u obujmu koji je prihvatljiv za stoćžer NATO-a u Bruxellesu.

Izetbegović navodi kako je za  NATO prihvatljivo da vojni dio suradnje BiH bude u obujmu i intenzitetu koji ima Srbija s NATO-om, ”ali ne možemo ići nazad u fazu IPAP ili Partnerstvo za mir”.

”Smatram da je i ovo šansa za stranu koju predvodi Dodik, jedna ovakva koordinacija i intenzitet suradnje. Ukoliko i ovo odbije, dva člana Predsjedništva BiH odbit će imenovanje mandatara. Ne možemo prihvatiti nametanje volje entiteta državi BiH niti neustavno i antidaytonsko nametanje volje Dodika patriotskom dijelu vlasti u BiH”, istaknuo je.