- oglas -

Izetbegović: Kada umrem, želim da kažu da sam dobro išao za babom

Pročitajte i ovo

Od prodaje Titove vile u New Yorku BiH dobiva 7,5 milijuna dolara

Vila je prodana za ukupnu cijenu od 50 milijuna dolara, a 15 posto pripalo je Bosni i Hercegovini Prodana je...

Osam najčešćih razloga mutnog vida – neki su vrlo česti, a neki će vas iznenaditi

Ponekad se problemi s vidom mogu javiti jer ste umorni nakon cjelodnevnog gledanja u ekran, ali nekada su i...

Uposlenima u Elektroprivredi BiH pomoć u iznosu 750 KM, rudari neće dobiti ništa

Uposlenima u Elektroprivredi BiH bit će isplaćena jednokratna novčana pomoć u iznosu od po 750 KM, ali prema odluci...
- Advertisement -

U dvorani Vistafon u Sarajevu održan je skup Stranke demokratske akcije čiji je domaćin bio Općinski odbor SDA Novi Grad Sarajevo, na kojem se obratio predsjednik Stranke i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

- Advertisement -

Kako je priopćeno, Izetbegović je u uvodu obraćanja najavio pobjedu SDA na predstojećim Općim izborima, što garantiraju skupovi SDA koji su održani u proteklom periodu.

– Zašto će pobijediti SDA? Vidjeli ste naše ljude koji su večeras predstavljeni. Ima li to itko? Kada vam izađu Amor Mašović, Bisera Turković, Safet Kešo, Alma Čolo, onda imate slatke muke tko će nositi listu – kazao je Izetbegović.


Izetbegović je naglasio da će SDA u Kantonu Sarajevo pobijediti zbog svega što je uradila u proteklom periodu, ali i zbog onoga što su obećali, a nisu uradili oponenti.

– Ili FBiH. SDA ima manje ministara od SBB-a i HDZ-a BiH. Mi smo bili motor napretka, usprkos blokadama i problemima koje smo imali. U FBiH ima duplo više stanovnika u odnosu na entitet RS, ali svi ekonomski parametri su tri na prema jedan u korist FBiH. Samo Sarajevo je jače od cijelog entiteta RS. Kada je država u pitanju, dvije trećine ima ova druga strana. Pokušali su da nas zaustave, da kažemo da nam je dosta. Nikada! Moj emanet mlađima večeras je: Nikada! Ne dajte da vas umore – poručio je Izetbegović.

Izetbegović je istaknuo ulogu kadrova SDA koji su se u proteklom mandatu na državnom nivou suprotstavljali retrogradnim politikama.

– I ja imam protukandidata. Kakva je razlika između kandidata SDA i ostalih. On je pisao otvorena pisma. Koštalo nas je to oko dva milijuna KM. Mi smo pisali povijest. To je ta razlika. Skupilo ih se 11 vidljivih i još 11 iza njih, manje vidljivih, da ih ohrabruju. Da ih je 111, Jedan odlučuje – izjavio je Izetbegović.

SDA je, dodao je, imala odgovor na sve i imat će odgovor na sve, a Bog i narod će podržati one koji pozivaju na mir i koji su dovoljno snažni da vode stvari u pravom smjeru.

– Osim što smo dobri, moramo biti i jaki i s te pozicije pružati ruke. Moramo natjerati one koji su nas izdali da stanu s nama u jedan front, da brane državu i da se ne izmiču. Onda ćemo naći sve te divne ljude širom BiH koji žele mir i stabilnost. To SDA nudi. Samo moramo biti jaki, a samo sloga vodi ka snazi – izjavio je Izetbegović.

Govorio je Izetbegović i o svom političkom naslijeđu, ali i naslijeđu osnivača SDA i prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića.

– Kada ja umrem, želim da kažu da sam dobro išao za babom. To je moj cilj. Ni ja izdati ne znam i uradit ću sve da ovaj narod živi u stabilnosti, sigurnosti, u prosperitetu, jednak drugima. Pred izbore se daju obećanja. Napravili smo Platformu koju sada neću čitati. Samo ću obećati da, ako sačuvamo kakvu takvu stabilnost, da će borba protiv korupcije biti kao nikada do sada, da će izgradnja zemlje biti kao nikada do sada, da će reforme ići kao nikada do sada i da će plaće i mirovine porasti do kraja mandata 50 posto – poručio je Izetbegović.

Pored Izetbegovića, prisutnima su se obratili i predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Sedin Kahriman, predsjednik Općinskog odbora SDA Novi Grad Sarajevo Safet Kešo, nositelj liste SDA za Skupštinu Kantona Sarajevo Mahir Dević, nositelji lista SDA za Parlament FBiH Edin Smajić i Eldar Čomor, te nositeljica liste SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH Alma Čolo, priopćeno je iz SDA.
Centralna.ba

Najnovije vijesti

Od prodaje Titove vile u New Yorku BiH dobiva 7,5 milijuna dolara

Vila je prodana za ukupnu cijenu od 50 milijuna dolara, a 15 posto pripalo je Bosni i Hercegovini Prodana je...

Osam najčešćih razloga mutnog vida – neki su vrlo česti, a neki će vas iznenaditi

Ponekad se problemi s vidom mogu javiti jer ste umorni nakon cjelodnevnog gledanja u ekran, ali nekada su i posljedica stanja poput hipertenzije i...

Uposlenima u Elektroprivredi BiH pomoć u iznosu 750 KM, rudari neće dobiti ništa

Uposlenima u Elektroprivredi BiH bit će isplaćena jednokratna novčana pomoć u iznosu od po 750 KM, ali prema odluci Upravnog odbora ovog poduzeća, na...

Ekonomski instituti: Zbog porasta cijene plina Njemačku 2023. čeka recesija

Vodeći njemački ekonomski instituti procjenjuju da će njemačko gospodarstvo sljedeće godine ući u recesiju, proizlazi iz redovite jesenske analize, objavljene danas. "Zbog snažno poraslih cijena plina, troškovi energije...

PROMETNA NESREĆA: Kamion se zabio u benzinsku postaju

Nesvakidašnja prometna nezgoda u kojoj je kamion udario u bezinsku postaju dogodila se u Drinovcima. Kamion koji je dolazio na benzinsku crpku nije se na vrijeme...

Povezane vijesti