Izaslanstvo ŽO HDZ BiH ŽSB posjetilo Kreševo i Kiseljak

23

Dužnosnici HDZ BiH u političkoj, zakonodavnoj i izvršnoj vlasti ŽSB posjetili Kreševo i Kiseljak. Cilj posjeta bio je upoznati se sa stanjem na terenu te pomoći u realiziranju projekata.

-- Oglas ---

Izaslanstvo Županijskog odbora HDZ BiH Županije Središnja Bosna predvođeno Lidijom Bradarom, predsjednicom ŽO HDZ BiH boravilo je u utorak 14. siječnja 2014. godine u radnom posjetu općinama Kreševo i Kiseljak. U izaslanstvu su bili i dužnosnici HDZ BiH u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti ŽSB; Josip Kvasina, predsjedatelj Sabora ŽSB te Nikola Grubešić, Jozo Jurina i Zoran Luković, ministri u Vladi ŽSB imenovani na prijedlog HDZ BiH. U izaslanstvu je bio i Mario Magerl, politički tajnik ŽO HDZ BiH ŽSB.

Dužnosnici HDZ BiH najprije su posjetili Kreševo, a sa stanjem u ovoj srednjobosanskoj općini upoznao ih je Radoje Vidović, načelnik općine Kreševo i predsjednik OO HDZ BiH Kreševo. Uz Vidovića, na sastanku su bili i ravnatelji Javnih ustanova koje djeluju na području općine Kreševo.
Radoje Vidović koji je za načelnika općine izabran u prosincu prošle godine, na prijevremenim izborima, naglasio je kako je u općinskom proračunu zatekao deficit od pola milijuna maraka. Stanje u općini kaže nije sjajno, ali nije ni tako loše.
„Glavni nam je cilj donijeti Proračun što prije. On će biti restriktivan u svakom pogledu, ali to je jedini način da krenemo sa saniranjem deficita“, kazao je Vidović te pozvao dužnosnike HDZ BiH u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti ŽSB da pomognu općini Kreševo u realiziranju projekata koji će značiti prije svega, poticaj gospodarstvu i otvaranju novih radnih mjesta.
Naime, u Kreševu je najavljeno otvaranje novih proizvodnih pogona, a za realizaciju navedenih projekata neophodno je osigurati kvalitetniju putnu infrastrukturu.
„Neophodna nam je pomoć u sanaciji puta Kreševo- Lepenica preko Han Ivice kako bi omogućili nesmetan prolaz teretnim vozilima do budućih tvornica. Projekt je vrijedan ukupno 1,5 milijuna maraka. Neophodno je i sanirati regionalnu prometnicu Kiseljak- Kreševo koja je bila i ostala naša žila kucavica“, naglasio je Vidović.

Kreševo je nakon Kiseljaka općina ŽSB koja će biti najbliža koridoru Vc, a od priključka na koridor u Lepenici dijeli ih tek nekoliko kilometara spomenutog puta preko Han Ivice. Posjet općinama Kreševo i Kiseljak dužnosnici HDZ BiH u političkoj, zakonodavnoj i izvršnoj vlasti ŽSB iskoristili su i za obilazak gradilišta na dionici koridoda Vc koja u duljini od oko 10 kilometara prolazi i kroz općinu Kiseljak, konkretno naselje Lepenicu. U obilazak gradilišta koridora dužnosnike HDZ BiH proveo je Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak.

Nakon obilaska koridora Vc izaslanstvo HDZ BiH boravilo je u Kiseljaku gdje su ih sa stanjem u općini upoznali Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak i Josip Kvasina, predsjednik OO HDZ BiH Kiseljak.
„Upoznao sam članove izaslanstva s problemima i stanjem u općini, odnosno funkcioniranjem u ovim teškim vremenima ekonomske krize. Zatražio sam potporu uglavnom u realiziranju važnih infrastrukturnih projekata u Kiseljaku“, kaže načelnik općine Kiseljak.

Posjet Kreševu i Kiseljaku završio je zajedničkim sastankom članova dvije Općinske organizacije HDZ BiH, Kreševo i Kiseljak s članovima Predsjedništva ŽO HDZ BiH ŽSB. Sastanku je nazočila i Zdenka Džambas, dopredsjednica ŽO HDZ BiH ŽSB i predsjednica Kluba zastupnika HDZ BiH u Saboru ŽSB. Sastanak je održan u Gradskoj vijećnici općine Kiseljak. Razgovaralo se o aktualnom političkom stanju, rezultatima praćenja popisa stanovništva, kao i planovima u 2014. godinu koja je višestruko izborna.

„Želimo da svi naši članovi budu upoznati s aktualnostima i imaju informaciju o događanjima na svim razinama vlasti. Ovo je naša redovita posjeta Općinskim organizacijama HDZ BiH u ŽSB u skladu sa zaključcima ŽO HDZ BiH, nastavljamo s obilaskom svih OO HDZ BiH u ŽSB kako bi imali uvid u stanje na terenu, vidjeli kakve su potrebe te pomogli u realiziranju projekata koliko je to u našoj moći. Posebno bih naglasila važnost obilaska gradilišta na koridoru Vc u Lepenici. Zahvalila bi lokalnom stanovništvu na strpljenju jer oni trpe zbog ovako važnog projekta ne samo za Kiseljak i Kreševo koji su najbliže koridoru već i za sve ostale općine u središnjoj Bosni koje kao da nisu svjesne njegove važnosti“, kazala je nakon posjeta Kreševu i Kiseljaku Lidija Bradara, predsjednica ŽO HDZ BiH ŽSB.

Kako bi još jednom podcrtala važnost ovog kraja za HDZ BiH, Bradara je za ponedjeljak 20. siječnja 2014. godine najavila održavanje sjednice stranačkog Predsjedništva u Kreševu.