Izaslanstvo HKD Napredak posjetilo podružnice u Travniku, Bugojnu i Busovači

235

Kao što je ranije najavljeno u medijima, izaslanstvo HKD Napredak,  koje su sačinjavali predsjednik Čiča, dopredsjednik Križanović i član SU Nikolić, jučer je dan provelo u posjetama Središnjoj Bosni. Odnosno, posjetama podružnicama Travnik, Bugojno i Busovača.

Jučerašnji dan započeo je posjetom podružnici Travnik, gdje je domaćin bio predsjednik HKD Napredak podružnica Travnik, gosp Anto Bilić i članovi upravnog odbora podružnice u Travniku.

Na sastanku se, osim o aktualnim projekatima i problemima, kao i stanju o članstvima,  razgovaralo o pokretanju inicijative za gradnju Napretkovog Doma u gradu Travniku.  Spomenuti projekt  bio bi  generacijski projekt svih članova ove podružnice koji bi imao veliki značaj kako za Hrvate Travnika, tako i za građane drugih nacionalnih pripadnosti.
Poslije posjeta Travniku, u popodnevnim satima , izaslanstvo SU posjetilo je HKD Napredak podružnica Bugojno gdje je ulogu domaćina imala predsjednica, gospođa Dubravka Vukadin zajedno s upravnim odborom podružnice. Na sastanku su nazočili i načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić, kao i presjedatelj OV Bugojno Igor Vrljić. Razgovaralo se o trenutnoj podršci općine Bugojno podružnici Napretka u tome gradu, ali i o nekim budućim projektima kao što je gradnja digitalne kino dvorane u sklopu Napretkovog hrvatskog doma u prostorijama u kojima se održao sastanak. Predsjednik HKD Napredak, gosp Čiča, izrazio je zadovoljstvo suradnjom između podružnice i općinske vlasti te u ime SU HKD Napredak zahvalio i nositeljima vlasti na tome. U razgovorima je dogovoreno i kako bi jedna od sljedećih sjednica Središnje uprave mogla biti održana u Bugojnu i da se na taj način oda priznanje podružnici i njenim članovima na ustrajnom zalaganju i radu.
U večernjim satima izaslanstvo  Središnje uprave posjetilo je i podružnicu u Busovači. Ovaj put ulogu domaćina preuzeo je dopredsjednik HKD Napredak, gosp Josip Križanović, ujedno i predsjednik podružnice u Busovači zajedno s članovima upravno godbora.
Na sastanku se razgovaralo o značaju jedne od največih napretkovih podružnica, kao i o problemima u radu sekcija, ali i u održavanju zgrade Napretkovog doma. Predsjednik je pohvalio rad podružnice te aktivno sudjelovao u mnogim temama koje su članovi upravnog odbora otvorili na sjednici.
Na kraju radnog dana izaslanstvo SU posjetilo je i završnu probu seniorskog folklornog sastava podružnice u Busovači pred veliki događaj, 7. međunarodnu smotru folklora pod nazivim “Srce Središnje Bosne” koja će se održati ovu subotu. Na kraju ovoga iznimnog dana za veliku i prelijepu Napretkovu obitelj urađena je i jedna zajednička fotografija sa svim folklorašima.
Već u petak u jutarnjim satima izaslanstvo je posjetilo i općinu Busovača su bili ugošćeni od strane načelnika, gosp Asima Mekića, zajedno s pomoćnicom načelnika za kulturu gospođom Željkaom Vujica.
Predsjednik je zahvalio načelniku i općini Busovača na kontinuiranoj pomoći podružnici u Busovači i na prijemu  te izrazio nadu za još boljom suradnjom.
Naposljetku je načelnik  Mekić  naglasio važnost Napretka kao institucije i izrazio zadovoljstvo radom podružnice u Busovači.