Ivica Bilić prijateljima poznat pod nadimkom Šico, od malih je nogu veliki navijač zagrebačkog Dinama, jedan od najvjernijih koje je Nova Bila imala.

„U svojoj šestoj godini sam shvatio da je Dinamo jedini pravi hrvatski klub i jedina nogometna legenda. Otkako znam za sebe volim šahovnicu te sam tako zavolio i Dinamo na čijem se grbu nalazi i šahovnica.“, rekao je Šico na početku svoje priče o njemu.
Prema njegovim riječima, njegov otac, kao i pokojni djed Anto bili su vatreni navijači koji su čvrsto navijali za jedini klub koji je u to vrijeme imao hrvatsko obilježje. Šico je danas otac dvoje djece, na koje želi prenijeti svoju ljubav prema ovom klubu.

„Marija i Ivano su također vjerni navijači, a članovi su Dinama već od drugog mjeseca života. Ivano je prije dobio člansku iskaznicu Dinama nego rodni list. Ljubav prema Dinamu sija u cijelom domu naše obitelji, a nju gaji i i supruga Dragana s kojom sam 12 godina u sretnom braku.“, zadovoljno izgovara ovaj vjerni navijač.
Utakmice Dinama na Maksimiru posjećuje tri do četiri puta godišnje, ovisno o obiteljskim obvezama i financijskim mogućnostima. Kako kaže od početka njegove navijačke katrijere bilo je mnogo dobrih igrača koji su mu ostali u sjećanju i čije je nogometne igre volio gledati, ali posebno je nabrojao: Dragu Vabeca, Ivicu Senzena, Zvonimira Bobana te Roberta Prosinečkog.

„Trenutno se nalazimo na drugom mjestu u domaćem prvenstvu, a kako je Dinamo svoje navijače navikako na pobjede i titule, trenutno nisam zadovoljan, ali s vjerom u Boga nadam se da ćemo smoći snage te da žemo i ove godine obraniti titulu prvaka Hrvatske.“, rekao je Šico.
Željno iščekuje Dinamovo europsko proljeće, prisjećajući se davne 1967. godine kada je Dinamo s legendarnom generacijom osvojio Kup velesajamskih gradova, koji je današnja Europska liga.

„Potrebno je u igru i prvi tim uključiti što više mladih igrača iz Dinamove škole koja je među najboljima u Europi koji će svim srcem i dušom igrati za Dinamo te iste zadržati dulje vrijeme kako bi se što dulje osjetila njihova želja za igranjem, dokazivanjem i uspjelo.“, zaključio je za kraj. /NovaBila.info/