Informacije za javnost MUP-a ŽSB

31

Informacije za javnost – 11.11. 2013 godine MUP-a ŽSB.

-- Oglas ---

KRIMINALITET

Tokom proteklog vikenda na području Županije Središnja Bosna prijavljeno je ukupno 8 krivičnih djela, od kojih su 3 krivična djela krađe, 2 teška krađa, 1 paljevina, 1 teške tjelesne povrede i 1 oštečenje tuđe stvari.

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Službenici Sektora krim policije MUP-a ŽSB Travnik otkrili su izvršioce krivičnog djela razbojništva nad R.O. iz mjesta Rudine, općina Donji Vakuf, koje je prijavljeno dana 05.11.2013.godine. Osumnjičeni za ovo krivično djelo su lišeni slobode na području Brčkog, uz pomoć službenika policije Brčko Distrikta. Radi se o osobama inicijala A.R. rođen 1994.godine i S.M. rođen 1985.godine, oba iz Brčkog, koji su nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predati postupajućem tužiocu kantonalnog tužilaštva Travnik.

Policijski službenici PS Kreševo otkrili su izvršioca krivičnog djela krađe prijavljene dana 03.11.2013. godine u mjestu Volujak, općina Kreševo. Osumnjičeni za izvršenje ovog krivičnog djela su G.L. rođen 1994.godine i M.J. rođen 1996.godine, oba iz Kreševa. Protiv istih je podenen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu kantonalnom tužilaštvu Travnik.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 12 slučajeva narušavanja JRM , od čega je 5 slučajeva učestvovanja u tuči, 1 slučaj naročito drskog ponašanja i 6 slučajeva ostali prekršaji. U prekršajima je učestvovalo 20osoba

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Dogodila se 19 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrjeđenih osoba.
Iz saobraćaja je isključeno 7 vozila i 13 vozača motornih vozila, uručeno je 178 prekršajnih naloga zbog prekršaja u oblasti saobraćaja, a evidentirano je i 214 prekršaja mobilnim radarom.

AKTIVNOSTI POLICIJE

SlužbenicI Jedinice za podršku MUP-a SBK/KSB Travnik su dana 09.11.2013.godine učestvovali u pokaznoj vježbi „SOLITER-ZEMLJA-ZRAK 2013.“ U Kiseljaku i Busovači službenici policije su radili zajedno sa službenicima Kantonalne uprave za šumarstvo, dok su u Vitezu i Bugojnu pružili pomoć službenicima JP “Ceste Kiseljak” prilikom mjerenja osovinskog opterečenja vozila, ukupne mase i dimenzije vozila. Pomoć kantonalnim inspektorima za saobraćaj pružena je u Bugojnu i Busovači. U Bugojnu je pružena pomoć u radu i službenicima Kantonalne tržišne inspekcije.