- oglas -

ILIJA CVITANOVIĆ (HDZ 1990); Nikad nećemo pristati da nas predstavlja čovjek kojeg Hrvati nisu izabrali – ako želimo stabilnu i uspješnu BiH “fenomen Komšić“ mora nestati

Pročitajte i ovo

Najkrvavija bitka rata. Dnevno ginu stotine, pomaka nema, rezultati su katastrofalni

U PREDGRAĐU Bahmuta više od mjesec dana vode se teške bitke i trenutno je to najaktivniji front u Ukrajini....

Poznati parovi osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru, nikad slabiji okršaji

Susretima trećeg kola u grupi G završena je prva faza natjecanja na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru, a sada...

ŠIRI SE SNIMAK DRUŠTVENIM MREŽAMA: Mladić pada na zemlju, a napadač ga nakon toga više puta ubada nožem

Snimak ubistva muškarca A.B. kod benzinske pumpe u Banjoj Luci širi se društvenim mrežama. Napadač je jurio A.B. , koji u...
- Advertisement -

Čelnik ‘devedesetke’ pohvalio je izborni uspjeh stranaka u HNS-u te kandidatkinje za Predsjedništvo BiH, Borjane Krišto.

- Advertisement -

”Da bi nekome HDZ BiH dao glas – to je nemoguće.

Nitko nam nije dao glas osim našeg naroda”, izjavio je Ilija Cvitanović, čelnik HDZ-a 1990, stranke koja je ”uskrsnula” na Općim izborima u BiH. Upitan da komentira navode da se HDZ BiH ”prebacivao glasove”, Cvitanović je to odbio nazvavši to politikanstvom i ljutnjom onih koji su izgubili. Nije želio komentirati ni navode da je HDZ 1990 dobio glasove u mjestima u kojima nije imao nikakvu potporu ranije.

”Nisam se bavio pojedinim mjestima. Potpora je opća, u cijelim područjima u kojim hrvatski narod živi”, rekao je Cvitanović. Čelnik ‘devedesetke’ pohvalio je izborni uspjeh stranaka u HNS-u te kandidatkinje za Predsjedništvo BiH, Borjane Krišto.

”HDZ 1900 će biti dio nacionalnog političkog kruga i još ćemo se jače zalagati i dati podršku hrvatskom zajedništvu. Nećemo odustati nego ćemo se jače zalagati za jaču poziciju u HNS-u u kojem ćemo imati značajniji utjecaj”, rekao je Cvitanović.

Kolosalan uspjeh Krišto Čestitao je i HDZ-u BiH i Borjani Krišto te naveo kako su Hrvati prepoznali važnost da izađu na izbore.

”Borjana Krišto je napravila kolosalan uspjeh. Hrvatski narod je prepoznao trenutak i dao potporu kandidatkinji HNS-a ali je taj rezultat utvrdio ključne činjenice. I sada kad smo imali jednog kandidata potpuno je jasno da nemam mogućnost izabrati člana koji će predstavljati Hrvatski narod.

Želim čestitati listi koju je predvodio HDZ BiH koja je napravila dobar rezultat. Vrlo jasno i dogovorno pružamo ruku za jačanje suradnje”, rekao je Cvitanović.

Niječući prebacivanje glasova i govoreći o rezultatima svoje stranke, rekao je kako će HDZ 1990 biti parlamentarna stranka na svim razinama.

”U Domu naroda imamo tri izravna izaslanika, nadamo se četvrtom, u svim županijama imamo rast i to nas obvezuje da radimo još jače i odgovornije.

Mogu jamčiti i onima koji su glasali za nas ali i svim Hrvatima i ukupnoj javnosti da ćemo dati maksimum truda da budemo korektni i pošteni i da radimo u interesu svih građana. Tko se ne bude tako ponašao neće moći biti dio naše stranke”, rekao je. Schmidt i Komšić Pohvalio je i odluke visokog predstavnika u Bih, Christiana Schmidta, rekavši da je ”od karaktera” i da zna odnose u BiH.

”Danas imamo političku stabilnost, nemamo neizvjesnost oko formiranja vlasti, imamo mogućnost napraviti vlast koja će odgovarati volji svih konstitutivnih naroda. Smatram da je ovo dobra odluka koja će odblokirati procese ubrzati implementaciju rezultata i formiranje vlasti”, rekao je.
Dodao je kako pozicija Hrvata nije zaštićena samo djelomično zastupljenija.

Cvitanović kaže kako njegova stranka neće koalirati sa Demokratskom frontom Željka Komšića i da ako netko od Hrvata bude na tom tragu neće imati potporu njegove stranke.

Centralna.ba

Najnovije vijesti

Najkrvavija bitka rata. Dnevno ginu stotine, pomaka nema, rezultati su katastrofalni

U PREDGRAĐU Bahmuta više od mjesec dana vode se teške bitke i trenutno je to najaktivniji front u Ukrajini....

Poznati parovi osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru, nikad slabiji okršaji

Susretima trećeg kola u grupi G završena je prva faza natjecanja na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru, a sada su i zvanično poznati svi...

ŠIRI SE SNIMAK DRUŠTVENIM MREŽAMA: Mladić pada na zemlju, a napadač ga nakon toga više puta ubada nožem

Snimak ubistva muškarca A.B. kod benzinske pumpe u Banjoj Luci širi se društvenim mrežama. Napadač je jurio A.B. , koji u jednom trenutku pada na zemlju...

Srbija nakon ludog raspleta ispala sa Svjetskog prvenstva kao zadnja u skupini

ZAVRŠENO je natjecanje po skupinama na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Posljednja je svoje utakmice odigrala skupina G, iz koje Brazil prolazi kao prvoplasirana momčad,...

Opsadno stanje u Banjoj Luci nakon jezivog ubojstva: Policija blokirala grad

Na brojnim lokacijama u Banjoj Luci nalaze se policijske patrole nakon što je što je večeras kod benzinske pumpe u Boriku ubijen muškarac. Kako piše BNTV riječ...

Povezane vijesti