HVO Središnja Bosna obilježio obljetnicu pada Vukovara

315

S dužnim pijetetom Hrvati s područja Lašvanske doline obilježili su tužnu godišnjicu stradanja nedužnih u Vukovaru i Škabrnji polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća uz spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima ovoga područja

Desetine Hrvata iz Lašvanske doline, organizirano autobusima i u manjim skupinama kombijima i osobnim automobilima, uputili su se ka Vukovaru, a jedna veća skupina, njih pedesetak, autobusom u prvim jutarnjim satima, na dan tragedije 18. studenog, otputovala je u Škabrnju,  u ovo malo mjesto velike tragedije u Dalmatinskoj Zagori gdje su prisustvovali svečanostima tužnog sjećanja, pijeteta i molitve za nedužne žrtve srpskih paravojnih snaga i tzv. JNA. Organizator ovog odlaska bila je srednjobosanska Županijska Udruga  nositelja ratnih odličja HVO Herceg-Bosne, na čelu s predsjednikom Jozom Stojakom Mungosom.

No, prije puta u Škabrnju uz spomen-obilježje palim braniteljima Novog Travnika, a u spomen na žrtve  tragedije u Vukovaru,  položili su cvijeće i upalili svijeće. Predvodili su ih general HVO-a u mirovini, Ilija Nakićž, predsjednik UNRO HVO H-B, Jozo Stojak Mungos i ratni zapovjednik novotravničkog HOS-a, Zdeno Dominović.

Istim povodom u petak u prvim večernjim satima, u organizaciji Mladeži HDZ-a BiH Viteza, u Vukovarskoj ulici u središtu grada, već tradicionalno, upalili su stotine svijeća i kratkom molitvom odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Dnevnik.ba