Hrvatska večeras potvrđuje plasman na Svjetsko prvenstvo

71

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju danas igra utakmicu odluke. Izabranici Zlatka Dalića pokušat će ponoviti odličnu igru iz Zagreba i opet zagospodariti terenom, ali ovog puta pred grčkom publikom.

Odlučujući drugi susret dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji gledajte na Prvom programu HRT-a i preko streama na našem portalu od 20.45. Emisija uoči utakmice počinje u 20.05.

Iako je u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za svjetsko prvenstvu u Zagrebu pobijedila Grčku 4:1, izbornik Zlatko Dalić poručio je kako se hrvatska reprezentacija nije došla braniti u Pirej.

To možete slobodno zaboraviti. Mi se ne branimo, ne igramo tako, mi nemamo takve igrače niti takav stil igre. Igrat ćemo svoju igru, a u Pirej smo došli po pobjedu, kazao je Dalić naglasivši: Za mene je ova utakmica kao i ona u Ukrajini. Bilo bi pogubno da ne krenemo tako u susret.

Što se tiče sastav Dalić će na teren izaći s istih deset igrača kao na Maksimiru, a jedino je upitan Nikola Kalinić, odnosno hoće li u prvih 11 biti Mario Mandžukić.

Nakon što je propustio prvu utakmicu zbog ozljede, Mario Mandžukić je trenirao zajedno s ekipom i po svemu sudeći u nedjelju će biti spreman za nastup.

Iako su Grci najavljivali pun stadion, prodano je oko 30.000 karata, čini se kako su mnogi odustali nakon poraza na Maksimiru pa se očekuje oko 15 do 20 tisuća navijača.