- oglas -

Hrvatska traži u BiH veliki broj radnika, zapošljavanja već započela

Pročitajte i ovo

Liverpool na Anfieldu bolji od Topnika

U derbi susretu 3. kola englesle Premier lige Liverpool je na Anfiledu pobijedio Arsenal sa 3:1.Topnici su poveli u...

VIDEO: Na lokalitetima Središnje Bosne Crvena jabuka i Josip Pejaković snimili spot za pjesmu ” Tvrđava”

U produkciji CROATIA RECORDSA na predivnim povjesnim utvrdama Središnje Bosne i njenom bajkovitom planinskom krajoliku,  Crvena jabuka i legendarni...

Doktorica se prijavila za Miss BumBum World pa sada ne može naći posao

Model i doktorica Rayane Laura Souza (26) koja živi u Boliviji prošle godine prijavila se za takmičenje Miss BumBum World i tvrdi da...
- Advertisement -

Tražimo sobaricu i čistačice za rad na području Istre u sezonskom vremenu od 1. travnja do 31. listopada 2020. godine ili po dogovoru, uz izdavanje dozvole za boravak i rad, samo je jedan od mnogih oglasa koji pokazuju da su poslodavci u Hrvatskoj već uveliko u potrazi za radnicima iz BiH za iduću ljetnu sezonu.

Željko Tatić, predsjednik Udruženja radnika ugostiteljstva i turizma u RS, kaže da će iduće godine biti sigurno veći odliv ugostiteljskih radnika, ne samo onih kvalitetnih nego svih.

“Ozbiljne tvrtke su već krenule tražiti radnike, sada je kraj godine, a dosta tvrtki počinje raditi već od trećeg ili četvrtog mjeseca. Ljudi s naših prostora su se pokazali kao kvalitetni radnici, a Hrvatska bi osjetila pad u kvalitetu i nemanju radnika da nema radnika iz BiH, te naravno da će poslodavci iz Hrvatske doći u svako doba kako bi pronašli dobre radnike”, kaže Tatić.

Tatić je rekao kako je hotel “Plava laguna” iz Istre već bio u Banja Luci prije nekoliko dana, gdje je održao info-večer, a gdje je bilo više od 80 zainteresiranih.

“Oni nisu više u potrazi samo za ugostiteljskim radnicima. To je hotelski kompleks koji zapošljava na tisućeradnika i sada su u potrazi i za električarima, vodoinstalateria i drugim zanimanjima”, navodi on.

Bojan Divčić s portala za zapošljavanje Posao.ba, kaže da već u ovom periodu postoje oglasi za sezonske poslove u Hrvatskoj i Crnoj Gori, ali ne u značajnom broju kao što se očekuje već početkom sljedeće godine.

“Uvjeti koje poslodavci u Hrvatskoj nude ovise najviše od pozicije i industrije, ali općenito možemo reći kako nude nešto bolje plaće nego za iste poslove u BiH i sve ono što po zakonu trebaju osigurati radnicima. Često nude kompletnu pomoć pri reguliranju radne i boravišne dozvole, smještaj i hranu”, rekao je Divčić za “Nezavisne”.

On kaže kako su najčešće traženi radnici za poslove u turizmu i ugostiteljstvu, posebno hotelijerstvu, ali i poslovi u građevinarstvu i poslovi u transportu.

Dodaje da se na godišnjoj razini podjednako traže i sezonski radnici i radnici van sezone, što nije bio slučaj do zadnje tri godine.

Najnovije vijesti

Liverpool na Anfieldu bolji od Topnika

U derbi susretu 3. kola englesle Premier lige Liverpool je na Anfiledu pobijedio Arsenal sa 3:1.Topnici su poveli u...

VIDEO: Na lokalitetima Središnje Bosne Crvena jabuka i Josip Pejaković snimili spot za pjesmu ” Tvrđava”

U produkciji CROATIA RECORDSA na predivnim povjesnim utvrdama Središnje Bosne i njenom bajkovitom planinskom krajoliku,  Crvena jabuka i legendarni Josip Pejaković snimili su video...

Doktorica se prijavila za Miss BumBum World pa sada ne može naći posao

Model i doktorica Rayane Laura Souza (26) koja živi u Boliviji prošle godine prijavila se za takmičenje Miss BumBum World i tvrdi da zbog toga od tada nije...

TRAGEDIJA Srbijanac pao kroz prozor javne kuće i poginuo

Muškarac koji je u petak ispao kroz prozor bordela u Cirihu i poginuo je Srbijanac (28), ali njegovo ime nije objavljeno.Kako je saopćila gradska policija...

AUSTRIJA: Od 2021. poskupljuju vinjete

Austrijski mediji objavili su kako poskupljuje vinjeta za autocestu za 2021. godinu. Naime, od 1. veljače 2021. primjenjivat će se samo nova vinjeta koja...

Povezane vijesti