Hrvatska kulturna zajednica Troplet: U Busovači predstavljena knjiga “Sva moja sidra” autora Ivice Ursića

40

U subotu je u Busovači u sklopu Tropletovih dana kulture u Bosni i Hercegovini organizirana promocija, odnosno predstavljanje knjige autora Ivice Ursića, poznatog novinara i publiciste iz Splita, pod nazivom “Sva moja sidra”.

-- Oglas ---

 

Predstavljanje knjige je organizirala Hrvatska kulturna zajednica “Troplet” iz Mostara. Koja je ujedno ovom prilikom potaknula osnivanje Inicijativnog obora “Tropleta” u Busovači.

Uvodničar u ovu kulturnu večer u Busovači bio je predsjednik HKZ “Troplet”, gospodin Miroslav Nikolić koji je u svojim riječima istaknuo programske ciljeve i značaj Tropleta za Hrvatsku kulturu, baštinu i identitet.

Nakon uvoda, gospodin Ivica Ursić je nastavio sa predstavljanjem knjige i kroz svoje riječi, objasnio je da je “Sva moja sidra” knjiga o teškoj dijagnozi koja je postala – privilegija, o nesebičnom milosrđu i Božjoj ljubavi, knjiga koja po autorovu svjedočenju želi pružiti nadu očajnima, hrabrost malodušnima i vjeru nevjernima, osvijetliti životni put i učvrstiti sidro koje drži našu životnu lađu.

U ovoj knjizi se isprepliću dani, mjeseci i godine Ursićeva svakodnevnog života prožetog stalnom borbom s dijagnosticiranim karcinomom. Ivica je čovjek koji za sebe kaže da je živi svjedok kako je moguće pobijediti bilo koju dijagnozu, ali koji ne tvrdi kako je on pobijedio rak!

Ova knjiga nije odgovor na konkretnu bol, nije eliksir koji će odstraniti muku i patnju, nije konačno rješenje nečijih problema, ali njegovo svjedočenje na ovim stranicama možda, nekome od nas pokaže put.

On kroz svoje svjedočenje želi pružiti nadu očajnima, hrabrost malodušnima, vjeru nevjernima. Želi svjedočiti jednu borbu u kojoj mi je Bog dao, preko liječnika i medicine, prigodu biti svjedokom Njegove milosti i ljubavi.

Ovo je priča o našim životnim sidrima kojima i za utiha trebamo sidriti svoje životne lađe, a to su naš Bog i naš bližnji.

Uz gospodina Nikolića i autora Ursića, predstavljanju knjige su prisustvovali i članovi Inicijativnog odbora osnivanja “Tropleta” u Busovači: Josip Lukin, Marina Vujica, Ivona Marić, Ivan Andrijašević, Dario Plavčić i Tunjo Laštro.