Hrvatska dobila novog izbornika!

249

Jedan od najuspješnijih hrvatskih trenera u inozemstvu neće biti samo “jednokratna opcija”, već će posao nastaviti u kvalifikacijama za Euro 2020.

Ante Čačić jučerašnjim si je remijem (1:1) s Finskom presudio na klupi hrvatske nogometne reprezentacije, a čini se kako u HNS-u već imaju spremno novo rješenje. Novi izbornik naše nogometne vrste trebao bi postati Zlatko Dalić koji će na klupi kockastih debitirati već u Kijevu. Čelnici HNS-a tako su odradili željenu šok-terapiju, u samo 12 sati na čelo nacionalne vrste postavili novog stručnjaka…

Zlatko Dalić već je mjesecima “slobodan igrač”, posljednja destinacija bio mu je Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ondje je nizao uspjehe, radio odličan posao na klupi jednog od najvećih klubova Azije. Novom izborniku i na novoj funkciji asistirat će njegov dugogodišnji pomoćnik Borimir Perković .

Riječ je o stručnjaku rođenom 26. listopada 1966. godine u Livnu, a igračku karijeru proveo je u Hajduku, Cibaliji, Veležu i Varteksu. Nekadašnji varaždinski prvoligaš bio je hrvatskom stručnjaku i prvi trenerski posao u karijeri. No, Dalić je trenersko ime gradio još kroz hrvatsku U-21 reprezentaciju (pomoćnik Draženu Ladiću), Rijeku, Dinamo Tiranu, Slaven Belupo, te tri azijska kluba. Cijenjeni stručnjak radio je u Saudijskoj Arabiji (Al Faisaly i Al Hilal) i Ujedinjenim Arapskim Emiratima (Al Ain).

Zlatko Dalic – Al Ain, UAE..

Zlatko Dalić dobit će priliku i u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine

Još na klupi Al Faisalyja proglašen je najboljim trenerom Saudijske Arabije u konkurenciji Waltera Zenge, Erica Geretsa i Gabriela Calderona. Četiri godine kasnije Dalić je proglašen i najboljim trenerom Ujedinjenih Arapskih Emirata, tako postao jedan od najcjenjenijih stručnjaka u azijskom klupskom nogometu.

U trenerskim vodama nizao je pozitivne rezultate, osvojio i brojne trofeje. Još 2006. godine s Varteksom je stigao do finala Kupa, dvije godine kasnije s Dinamo Tiranom osvojio albanski Superkup. Puno uspješniji bio je u Aziji gdje je s Al Hilalom 2013. godine osvojio Kup kralja (Crown Prince Cup), a prvenstvenu sezonu završio na drugoj poziciji. Da, ima više trofeja nego Bilić, Štimac i Kovač…