Hodočašće mladih naše župe u Međugorje

43

Župni ured Brestovsko, u suradnji s Framom Brestovsko, organizirao je 16. studenog 2013. hodočašće mladih Gospi u Međugorje. Krenuli smo u još mračnim jutarnjim satima, nas 53, zajedno sa župnikom.

-- Oglas ---

Kako framaše sljedeće nedjelje očekuje svečani obred primanja i davanja obećanja, nakana je bila zajednička duhovna obnova i priprava po Marijinom zagovoru, a radosni su što su im se priključili i ostali mladi iz župe. No, cilj je svima isti: susresti i osjetiti Majku Mariju.
Po samom dolasku u Međugorje odmah smo se zaputili na Podbrdo, mjesto Gospina ukazanja. Praćeni prvim jutarnjim sunčevim zrakama, razmatrali smo radosna otajstva i zajedno molili krunicu. Mjesto ukazanja: tišina, molitva i mir u srcima.
Nakon toga, posjetili smo zajednicu Cenacolo i poslušali potresna svjedočanstva dvojice momaka o paklu droge, grijeha i Božje ljubavi koja izbavlja iz svega. Zajednica je odgovor na vapaje mnogih mladih ovisnika, što se ne odnosi samo na drogu i alkohol, nego i na ovisnosti o internetu, kladionicama, tabletama i dr.

Ekipica framaša, zajedno s fra Damirom, gostovala je na Radiju Mir Međugorje, gdje su ukratko predstavili Framu Brestovsko i posvjedočili o osobnom doživljaju Međugorja.
Pomalo i neplanirano, imali smo priliku poslušati fra Petra Ljubičića, svećenika kojeg je vidjelica Mirjana izabrala kao posrednika između povjerenih joj međugorskih tajni i svijeta. On je istaknuo kako su ovo zaista milosni dani, dani spasenja.

Prisustvovali smo večernjem molitvenom program i svetoj misi u 18 sati. Obraćenje, slavljenje, zahvaljivanje, ispovijed, mir, molitva i tišina…samo su neke od asocijacija na duhovnu ispunjenost i radost koju pruža Bog s Marijom preko ovog svetog mjesta. Mladi će vam to bolje objasniti, pa pročitajte njihova svjedočanstva u nastavku.