Hoće li i naredne godine novac iz Proračuna Novog Travnika ići u druge Općine?

544

U zgradi Općine Novi Travnik danas je održana Javna rasprava o Nacrtu Proračuna za 2018. godinu. Planirani prihodi kao i rashodi iznose oko sedam i pol milijuna maraka.

Privatna ustanova radiopostaja Novi Travnik “Drukčiji radio” na današnjoj Javnoj raspravi iznijela je svoj prijedlog vezano za raspodjelu sredstava za informiranje javnosti. Naime, svake godine se za navedene svrhe izdvaja više od 50.000,00 KM, a Drukčiji radio kao jedina medijska kuća na prostoru Općine nikada nije bila u mogućnosti aplicirati za dodjelu sredstava zbog toga što se u natječaju redovito navodilo da se radi o televizijskim uslugama.

Nepojmljivo je da Drukčiji radio kao jedini medij na području Općine nije u mogućnosti aplicirati za sredstva u svrhu informiranja javnosti budući da se građani Novog Travnika većim dijelom informiraju preko naše radiopostaje, web portala ali i drugih sredstava informiranja s područja naše Općine, a da mediji iz drugih gradova dobivaju cjelokupni iznos izdvojen iz Proračuna za medije, kazala je glavna urednica Drukčijeg radija Snježana Žilić.

Dodaje kako je do sada bila praksa da se sredstva za informiranje iz Proračuna usmjeravaju na medije koji nisu iz Novog Travnika, što smatra da nije korektno. Mišljenja je da bi se, pored drugih medija kojima se odobravaju sredstva, novcem građana Novog Travnika primarno trebao podržati rad lokalnih ustanova.

Nadamo se da ćete razmotriti naš prijedlog i za sljedeću godinu uvrstiti sredstva i za informiranje putem radiopostaja i web portala, jer je sigurno kako se građani Novog Travnika informiraju preko Drukčijeg radija kao i našeg portala, a mi kao ustanova u dosadašnjem radu nismo dobili nikakvu podršku lokalne zajednice, kazala je Žilić danas tijekom Javne rasprave.

Ostaje vidjeti hoće li načelnik općine Novi Travnik Refik Lendo kao i Općinski vijećnici i dalje nastaviti s dosadašnjom praksom usmjeravanja novaca građana Novog Travnika za medijske kuće s područja drugih Općina ili će konačno podržati rad lokalnih medija…