Poveži se s nama

Događanja

Hit komedija “Ko je lud?” večeras gostuje u Kazališnoj dvorani Vitez

Objavljeno

Komedija “Ko je lud?” u izvedbi dvojice glumaca, Adema Smailhodžića i Zlatana Školjića, poznatih po filmu “Amanet” večeras će biti odigrana u Kazališnoj dvorani Vitez. Predstava je na rasporedu u nedjelju, 11.2. 2024. godine, s početkom u 20,00 sati, a cijena ulaznice je 10 KM.

Ulaznice je moguće kupiti putem platforme event.ba, u prostorijama Radio Viteza i na blagajni pred predsstavu.

Predstava govori o onome što mi jesmo i kako jeste – o sukobu ličnosti i interesa, o sukobu sa samim sobom, te nam kroz glumci kroz smijeh i komediju poručuju nešto više o gorućim problemima našeg društva, na jedan nadasve inteligentan način. Poručuju i pokazuju također i do kojih mjera i granica ide ljudska banalnost i svijest o onome što danas možemo vidjeti svuda oko nas… A sat vremena smijeha uopće nije naodmet – da čovjek pobjegne od svakodnevice.

U režiji Mirze Begovića te u tonu i rasvjeti Jasmina Smajića, posebno ističemo kako je, po motivima jednočinke “Idiot” Muze Pavlove” tekst adaptirala i dramaturški pripremila naša sugrađanka Nedžma Čizmo.

Oglas

Ne propustite pogledati ovu sjajnu komediju koja puni dvorane diljem Bosne i Hercegovine.

Oglas

Događanja

Kulturno-zabavna manifestacija u Vitezu: Kad ti se ime spomene

Objavljeno

Piše

BZK ”Preporod” Vitez u koordinaciji s predsjednikom Općinskog vijeća Vitez Hidajetom Sivrom organizira obilježavanje Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine.Kulturno – zabavna manifestacija ”Kad ti se ime spomene” održat će se 2. ožujka 2024. s početkom od 18:00 sati u kazališnoj dvorani u Vitezu. U sklopu manifestacije bit će uručene i nagrade za literarne radove.

Pozivamo sve naše građane da zajednički obilježimo jedan od najvažnijih datuma u povijesti Bosne i Hercegovine – poručili su organizatori.

Sretan Dan neovisnosti, Bosno i Hercegovino.

Oglas

Nastavi čitati

Događanja

Oliver i Vilim iz Travnika organizuju Balkansko veče u Beču: U zabavi okupljaju veliki broj naših ljudi

Objavljeno

Piše

Oliver Topalović i Vilim Lovrinović, osnivači “Dolina Lašve” iz Putićeva, u februaru su u Frankfurtu organizirali Balkansko veče, koje je na jednom mjestu okupilo i zabavilo na stotine ljudi iz bh. dijaspore, ali i susjednih država.

Sada je u pripremi druženje u Beču, uz bogat muzički program, a isto će se održati 6. aprila u Casablanca Veranstaltungssaal u Beču.

Više informacija pogledajte na plakatu ispod, a portal Centralna.ba jedan je od medijskih pokrovitelja ove večeri.

Oglas

Nastavi čitati

Događanja

Korizmeni koncert u sklopu ciklusa „KoncertiDA“

Objavljeno

Piše

U sklopu drugog ciklusa „KoncertiDA“ kojega organizira župa Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu u četvrtak, 7. ožujka s početkom u 19:00 održat će se „Korizmeni koncert“ na kojemu će nastupiti zbor „Laudate Dominum“.

Bit će to ujedno šesti koncert iz ove sezone KoncertiDA koji će biti prilagođen korizmenom vremenu te će izvođači izvesti neke od najpoznatijih pjesama vezanih uz pripravu za Uskrs. Sve to pod dirigentskom palicom Nikole Sabljića uz orguljsku pratnju fra Ivana Pilića.

Laudate Dominum nastao je u listopadu 2020. spontanim okupljanjem u crkvi Sv. Kate u Ljubuškom. Druženja i pjevanje svetih misa subotom u spomenutoj crkvi prerasla su u probe, a prvi nastup imali su u svibnju 2021., u Vitini. Zbor okuplja članove iz župa u Hercegovini: Humac (Sv. Antun Padovanski), Studenci (Presveto Srce Isusovo), Veljaci (Sv. Ilija), Čerin (Sv. Stjepan Prvomučenik), Vitina (Sv. Paškal Bajlonski), Mostar (katedralna župa Marije Majke Crkve), Klobuk (Sv. Marko), Polog (Uznesenje BDM-a). Članovi, koje uz pjesmu povezuje i druženje, zaljubljenici su u glazbu i zborsko pjevanje, a prije svega su prijatelji, koji kao što i samo ime zbora kaže, žele slaviti Gospodina.

Ulaz je kao i na sve prethodne koncerte besplatan!

Oglas

 

 

 

 

Oglas

Nastavi čitati

Događanja

U mjesecu ožujku započinje književna manifestacija “Andrićev portal” u Travniku

Objavljeno

Piše

Ivo Andrić je 1961. godine dobio Nobelovu nagradu iz oblasti književnost za roman “Na Drini ćuprija” koju je odlučio pokloniti za unapređenje bosanskohercegovačkog bibliotekarstva.

 

„Moja je želja da se ova sredstva upotrijebe za unaprjeđenje narodnih biblioteka na području Bosne i Hercegovine“, poručio je Ivo Andrić, očito svjestan koliko lošeg proizlazi iz neukosti.

U tome gestu se ogleda humana dimenzija njegove ličnosti, kojoj će se kulturno književnom manifestacijom “Andrićev portal” dati posebna nota i počast.

Oglas

“Andrićev portal” organizira Hrvatsko kulturno društvo Napredak podružnica Travnik, s ciljem promocije bosanskohercegovačkih pisaca koji na poseban način njeguju riječ.

U programu sudjeluju: 

3.3. Josip Milanović – Pisoj

-„Gromoglasni šapat“

Oglas

– Hrvatsko kazalište Travnik u 19:00 sati

 

 

15.3. Sandra Cvitković, Mladen Topić, Ivan Volić

Oglas

-“Poetski susret”

-Hrvatsko kazalište Travnik u 19:00 sati

 

 

Oglas

25.3. Magdalena Blažević “Sezona Berbe” i Josip Mlakić “Izgaranje” u 19h

-Rodna kuća Ive Andrića Travnik u 19:00 sati

 

27.3. Predstavljanje romana Travnička kronika

Oglas

-performans i predstavljanje izvode članovi HKD-a Napredak Travnik, Hrvatsko kazalište Travnik

-Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ podružnica Travnik u 19:00 sati

Nastavi čitati

Događanja

Večeras u Vitezu nastupa najgledaniji komičar u regiji Goran Vinčić

Objavljeno

Piše

Goran Vinčić – Vinča, jedan od najtraženijih hrvatskih stand-up komičara, nakon što je rasprodao brojne dvorane, klubove, kazališta po cijeloj regiji, večeras 24.02. u 20:00 sati dolazi u Vitez, Franšizni centar, hotel Central sa svojim sjajnim nastupom koji osvaja publiku, „Reci mi da se šališ“.

Sigurno je da će se Vinča šaliti s publikom više od sat i pol vremena i uz zagarantiranu zabavu, zafrkanciju i zezanciju, učiniti zabavnim i opuštajućim kraj jednog prohladnog i snježnog radnog tjedna.

Ulaznice potražite online na platformi www.event.ba ili na recepciji hotela Central u Vitezu.

Oglas

Nastavi čitati

Događanja

U prodaji posljednji kontigent ulaznica za nastup Gorana Vinčića u Vitezu!

Objavljeno

Piše

Goran Vinčić – Vinča, jedan od najtraženijih hrvatskih stand-up komičara, nakon što je rasprodao brojne dvorane, klubove, kazališta po cijeloj regiji, u subotu 24.02. u 20:00 sati dolazi u Vitez, Franšizni centar, hotel Central sa svojim sjajnim nastupom koji osvaja publiku, „Reci mi da se šališ“.

Sigurno je da će se Vinča šaliti s publikom više od sat i pol vremena i uz zagarantiranu zabavu, zafrkanciju i zezanciju, učiniti zabavnim i opuštajućim kraj jednog prohladnog i snježnog radnog tjedna.

Ulaznice po cijeni od 15 KM (na dan 20 KM) potražite online na platformi www.event.ba ili na recepciji hotela Central u Vitezu.

Nastavi čitati

Događanja

Sutra u Travniku: Predstavljanje projekta “Olympic Kids”

Objavljeno

Piše

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na prezentaciju predivne ideje Europskog projekta, Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine “OLYMPIC KIDS” , u koji su uključeni Medjunarodni olimpijski komitete, te zemlje: Turska, Grčka, Slovenija, Italija, Moldavija.

PONEDJELJAK, 19.2.2024., u 18:00 sati, sala Katoličkog školskog Cetra (prostor treninga sportske škole “OLIMPIJA” – Travnik)Europski projekat „OLYMPIC KIDS” – Erasmus+ je projekat koji fokusira na set aktivnosti koji bi djeci približio, te ih u konačnici uveo u svijet olimpizma. Kroz ovaj projekat žele se animirati djeca da učestvuju u sportu kako bi dopinijeli njihovom kvalitetnom rastu i razvoju, koristeći ateletiku kao glavni alat.

Uzimajući u obzir da je grad Travnik mjesto uspješnih  i perspektivnih sportista, a Vlašić mjesto susreta olimpijaca, odlučili smo implementaciju olimpijskih i europskih vrijednosti ovog projekta sprovesti u Travniku.

Djeca Travnika imat će priliku da kroz set aktvinosti budu dio ove prepoznatijive priče, te će određeni broj djece posjetiti Atinu i  Pariz u vrijeme Olimpijskih igra 2024.

Oglas

Naš tim, predstavnici Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine posjetit će Travnik u ponedjeljak, kao i predstavnik Općine Travnik.

Vrijedni ambasadori ovog projekta bit će djeca i treneri, vaši sugrađani iz Sportske škole “OLIMPIJA TRAVNIK”.

Koorinatorica projekta je doc.dr Maja Đurić.

Oglas

Nastavi čitati

Auto-Moto svijet

U Sarajevu danas izmjena režima prometa

Objavljeno

Piše

U Sarajevu će danas u periodu od 14.00 do 18.30 sati doći do privremene obustave prometa u ulici Zvornička, od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana – Azize Šaćirbegović do raskrsnice s ulicom Hamdije Čemerlića, priopćeno je iz KJKP “GRAS”.

Kako se navodi, promet se obustavlja u skladu sa Rješenjem Ministarstva prometa Kantona Sarajevo, a zbog provođenja mjera osiguranja bezbjednog održavanja nogometne utakmice između FK Željezničar i HŠK Zrinjski.

Ta izmjena će uzrokovati i obustavu trolejbuskog prometa, osim na relaciji Otoka – Dobrinja.

Vrijeme potpune obustave prometa u navednoj ulici u naznačenom terminu utvrđuju operativni organi MUP-a u zavisnosti od situacije na terenu, navodi se u priopćenju.

Oglas

 

Izvor: FENA/BHRT

Nastavi čitati

Događanja

Uskoro predstavljanje knjige „Gospodarski potencijali Lašvanske doline“, autora dr.sc. Darija Jerkovića i dr.sc. Gorana Pejakovića

Objavljeno

Piše

Europski dom u Bosni i Hercegovini iz Viteza i Udruga „Klik“ iz Travnika organiziraju predstavljanje knjige „Gospodarski potencijali Lašvanske doline“, autora dr.sc. Darija Jerkovića i dr.sc. Gorana Pejakovića.

Ova vrijedna publikacija, tiskana na 530 stranica, obrađuje gospodarstvo i gospodarske potencijale Lašvanske doline, ali i druge teme kao što je demografija, prirodni resursi, kultura, civilno društvo, infrastrukture te strateški dokumenti općina Travnik, Vitez, Novi Travnik i Busovača. 

Knjiga je pripremana tijekom protekle dvije godine, a pored korištenja velikog broja različitih bibliografskih izvora, kojima je oslikana gospodarska situacija u Lašvanskoj dolini, autori su uradili i primarno istraživanje u kome je sudjelovalo više od 50 najuspješnijih tvrtki s ovoga područja, kao i načelnici navedenih općina.

Oglas

Predstavljanje knjige bit će održano u Centru za kulturu općine Travnik, u petak, 23.2. 2024. godine, s početkom u 18,00 sati.

Osim autora o samoj knjizi će govoriti i dr.sc. Marko Šantić, predsjednik Gospodarske komore F BiH te tri profesora recezenta sa Sveučilišta Vitez, Edin Arnaut, Semina Škandro i Tanja Gavrić.

Nastavi čitati

Najnovije vijesti

Gospodarstvoprije 1 sat

RASKRINKANE OPTUŽBE: Zubak i partneri spremili isporuku oružja za Ukrajinu, demontirana priča o aferi s Vitezitom

Napadom Putinove Rusije na Ukrajinu počeo je istrebljivački rat koji traje već više od dvije godine. No, taj se rat...

BiHprije 3 sata

Predstavnički dom Parlamenta FBiH danas o Nacrtu zakona o unutrašnjoj trgovini FBiH

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sazvana je za danas.U najavljenom dnevnom redu je jedan od novopredloženih federalnih...

Sportprije 3 sata

Nestvaran nastup Nurkića. Nitko nije skupio toliko skokova još od 2010.

PHOENIX SUNSI upisali su drugi poraz u nizu, ovaj put od Oklahoma City Thundera na domaćem parketu (110:118). Utakmicu je...

Kulturaprije 3 sata

Promocijom knjige “Gromoglasni šapat” Josipa Milanovića započeo “Andrićev portal” u Travniku

U organizaciji HKD “Napredak” Travnik počela je književna manifestacija “Andrićev portal” promocijom knjige “Gromoglasni šapat” Josip Milanović Pisoj. Promocija je...

Društvoprije 3 sata

Dr. Jasmin Čaluk: Urođene srčane mane i njihovo liječenje

Urođene srčane mane su varijacije u građi srca koje odstupaju od normalne strukture. Ove varijacije nekad su sasvim bezazlene, ali...

Društvoprije 3 sata

ZVONKO VUKOVIĆ: Opstali smo u središnjoj Bosni zahvaljujući hrabrosti hrvatskog naroda

Broj prognanih u ratu na prostoru središnje Bosne bio je veći od 75.000. Svima njima, a na poseban način poginulima,...

BiHprije 3 sata

Porast naoblake uz slabu kišu i lokalne pljuskove 

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje porast naoblake s jugozapada koji će uvjetovati većinom slabu kišu ili lokalni pljusak. ...

Servisne informacijeprije 4 sata

Na ovim mjestima možete očekivati radarske kontrole

Pogledajte gdje danas možete očekivati radarske kontrole: 1. SREDNJOBOSANSKI KANTON PS TRAVNIKOglas 08:30 do 10:30 sati Nova Bila12:00 do 14:00...

Oglas
Oglas
LM