Gradiška: Počinje gradnja mosta na Savi

254
Gradnja mosta na Savi kod Gradiške službeno bi trebala početi u petak, 11. listopada, pod budnim okom europskih dužnosnika koji su već najavili svoj dolazak.
Iako je prvobitno bilo najavljeno kako će izgradnja početi sutra, nakon određenih konzultacija rečeno je da će to ipak biti u petak, što je potvrdio i direktor Javnog poduzeća “Autoputevi Republike Srpske” Dušan Topić.
– Dogovoreno je da će radovi na ovom važnom infrastrukturnom projektu početi u petak, a dolazak je najavila i europska povjerenica za transport Violeta Bulz. To pokazuje i njihovu podršku gradnji mosta na Savi. Nadam se da će sve dalje ići kako je planirano – izjavio je Topić za “Glas Srpske”.
Podsjetimo, Ugovor o izgradnji mosta polovicom srpnja potpisali su dužnosnici BiH i poduzeća “Hrvatske ceste” sa predstavnicima tvrtke “Integral inženjering” iz Laktaša, koja je, u konzorcijumu sa tvrtkama “Đuro Đaković montaža” i “Zagreb-montaža”, dostavila najpovoljniju ponudu od 23,49 milijuna eura na natječaj za realizaciju tog važnog projekta.