Glumac Zijah Sokolović ponovno u Travniku

46

U sklopu edukativne, nove platforme Centra za kulturu općine Travnik pod nazivom Edu.Kul.Centar koja ima za cilj edukaciju i informiranje o pristupu kulturi, bavljenje fenomenom kulture u njezinom širem aspektu, te dizajniranje kvalitetnih oblika ponašanja, u Travnik ponovo stiže glumac, profesor Zijah A. Sokolović.

U organizaciji Javne ustanove „Centar za kulturu općine Travnik“ i Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBK, Sokolović će održati četiri bloka radionica, predavanja i team-buildinga u periodu od listopada do prosinca tekuće godine.

Dugogodišnji bosanskohercegovački glumac, gostujući profesor na mnogim umjetničkim univezitetima i školama širom Europe, u Travniku će 2. listopada 2018. godine na Kamernoj sceni Centra za kulturu općine Travnik sa početkom u 17:00h održati prvu od četiri predviđena predavanja/radionice pod nazivom „Lijevo-desno glumac“ koje aludiraju, ukazuju, provociraju da preispitamo odnose, razmišljanja, stavove, ponašanja, te podsjeća da smo svi „glumci“ u na velikoj sceni što se život zove.

Sokolović, duhovito, filozofski, kabaretski, sa nizom primjera i usporedbom stvarnosti i teatarske umjetnosti, uči gledatelje da shvate da su i oni “glumci u svom teatru” i da mogu biti umjetnici u svom životu. Ako svoje životne “date okolnosti prve dramske radnje” analiziraju teatarski “objektivno”.

Broj mjesta za predavanja/radionice je ograničen. Prijave za prvi blok vrše se svakim radnim danom u Centru za kulturu općine Travnik od 8-16h, ili na broj tel: 030 511 907, kao i na FB page (inbox): JU Centar za kulturu općine Travnik i/ili Travnik Navigator.

Radionice/predavanja su besplatni i isključivo su za punoljetne osobe.