- oglas -

Gledatelji se u Engleskoj vraćaju na tribine, ali ne smiju navijati

Pročitajte i ovo

Mihovljanski sajam u Turbetu (VIDEO)

https://www.youtube.com/watch?v=wmeLISYwETs

BAKALAR/ CIK: Sa pojedinih adresa stiže nam 50-60 prijava za izbore, sve ćemo takve sankcionirati

Predsjednik Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIKBiH) Željko Bakalar rekao je da je veliki broj prijava za glasovanje...

U BiH od koronavirusa oporavile se 20.322 osobe

U Bosni i Hercegovini do sada je potvrđeno 27.226 slučaja zaraze novim koronavirusom, a obavljeno je 239.149 testiranja, podaci...
- Advertisement -

 

Nova sezona engleskog Premiershipa počinje 12. rujna. Iako će i ona započeti bez gledatelja, nadležne službe su već razradile plan za njihov povratak na tribine.

Očekuje se kako će krajem rujna klubovi polagano otvarati tribine, dok bi već u listopadu mogli vidjeti veći broj navijača na stadionu. Međutim, svaki navijač će uz kupljenu ulaznicu pristati na nova pravila ponašanja kako bi se u što većoj mjeri suzbila prijetnja širenja koronavirusa, prenosi Index.hr.

Oni koji su bili u kontaktu sa zaraženima ne bi smjeli na stadion

Kao prva točka novog pravila ponašanja nalazi se preporuka da na stadione ne dolaze oni koji imaju simptome nalik koronavirusu, kao i oni koji su bili u kontaktu s takvim ljudima.

S obzirom na to da ne postoji način da klubovi i zaštitarske službe utvrde koji navijači predstavljaju opasnost po ovoj točki, nadležne službe apeliraju na razum navijača da zaštite one oko sebe i izbjegavaju dolazak na utakmice ako imalo sumnjaju u svoje zdravlje.

Što se tiče samog ulaska na stadion, klubovi će izraditi posebne procedure ulaska i izlaska kako bi se spriječile gužve tamo gdje najlakše nastaju, a to je na ulazima/izlazima stadiona. Navijači neće ulaziti ni izlaziti u isto vrijeme.

Na tribinama će se morati poštovati socijalna distanca pa navijači neće moći sjediti jedni kraj drugih. Također, diljem stadiona će biti postavljena dezinfekcijska sredstva s kojima će navijači moći čistiti ruke.

Navijači neće smjeti navijati

Ono što će dodatno doprinijeti bizarnom okruženju na stadionu je najava i da će navijačima biti zabranjeno pjevati i navijati s obzirom na to da se koronavirus može prenijeti zrakom. Takva vijest nije naišla na odobravanje navijača koji na društvenim mrežama ismijavaju takvu odluku, ali čini se kako će barem u početnoj fazi utakmice gledati u tišini.

Britanski premijer Boris Johnson nedavno je izjavio: “Stalno ponavljam da moramo ponovno otvoriti društvo jer je to ključno za ekonomiju. Uvest ćemo još neke mjere koje će ljudima dati veću slobodu u kretanju i radu nego u prethodnim mjesecima.”

Ipak, navodi kako takva odluka nije bezrezervna: “Naravno, ako primijetimo da nove mjere idu na štetu zdravlja, morat ćemo ih ponovno zaustaviti. Nećemo imati problema sa stiskanjem kočnice kako bismo suzbili koronu.”

Najnovije vijesti

Mihovljanski sajam u Turbetu (VIDEO)

https://www.youtube.com/watch?v=wmeLISYwETs

BAKALAR/ CIK: Sa pojedinih adresa stiže nam 50-60 prijava za izbore, sve ćemo takve sankcionirati

Predsjednik Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIKBiH) Željko Bakalar rekao je da je veliki broj prijava za glasovanje izvan BiH za predstojeće lokalne...

U BiH od koronavirusa oporavile se 20.322 osobe

U Bosni i Hercegovini do sada je potvrđeno 27.226 slučaja zaraze novim koronavirusom, a obavljeno je 239.149 testiranja, podaci su to Ministarstva civilnih poslova...

Ove površine trebate redovito čistiti i dezinficirati u vrijeme epidemije covida

Od pojave koronavirusa zdravstveni djelatnici potiču građane na održavanje osobne higijene, redovito pranje ruku vodom i sapunom te korištenje sredstava za dezinfekciju kako bi...

Igrač Real Madrida i osvajač juniorske Lige prvaka stiže u HNL

Sa Šubićevca stiže vijest s okusom senzacije. Novi kolumbijski vlasnici se ne šale; igrač Real Madrida Alvaro Martin Frias trebao bi prijeći u redove šibenskog...

Povezane vijesti