FOTO: Američki redatelj dolazi u Kiseljak Želite glumiti u svjetski poznatom mjuziklu?

26

Međunarodno priznati američki kazališni redatelj, glumac i plesač Richard Montez dolazi u Kiseljak predstaviti šaroliki broadwayski mjuzikl pod nazivom “Josip i kričave boje njegovih snova”.

-- Oglas ---

 

Neponovljiva je ovo prilika mladima iz Kiseljaka i okolice za sudjelovanje u ovoj inspirativnoj biblijskoj priči i svjetski poznatom glazbeno-scenskom spektaklu.

Mjuzikl se temelji na biblijskom liku i događaju iz Starog zavjeta – Josipu, kojega su njegova braća prodala u ropstvo, ali se čudesno, vjerom i uzdanjem u Boga sve okreće na dobro. Ovaj glazbeni komad traje oko sat i pol, uz puno pjesme, plesa, glume i igre, scenskih boja i raznovrsnih kostima.

U mjuziklu sudjeluje cijela „vojska“ glumaca, pjevača, plesača i drugih volontera (preko 100 osoba), što je značajan poziv mladima da zajedno sudjeluju u ovom velikom projektu. Jednom riječju, ovo je veliki i značajni događaj koji promovira pozitivne vrijednosti među ljudima, zajedništvo i kreativnost, a zahvaljujući medijskoj popraćenosti, lijepe slike iz Kiseljaka i Središnje Bosne obići će svijet.
Prošle godine ovaj mjuzikl, je premijerno izveden u Čapljini gdje je doživio veliki uspjeh i napunio sportsku dvoranu u dva termina izvedbi. Nedugo nakon toga, zbog velike potražnje, mjuzikl je izveden u Mostaru i Ljubuškom te i ondje doživio zavidan uspjeh i pobudio zanimanje produkcijskih kuća.

Josip i kričave boje njegovih snova jedan je od najpoznatijih mjuzikala svih vremena, zasigurno i zato što je glazbu napisao Andrew Lloyd Webber (poznat po mjuziklima Mačke, Fantom Opere, Isus Krist Superstar, Evita itd.), jedan od neuglednijih skladatelja ovog žanra, a tekst Tim Rice (poznat po scenariju za Disneyev animirani film “Kralj Lavova”). Na Broadwayu je do sada izveden čak 749 puta, a međunarodno kazalište CornerstoneArts, u režiji Richarda Monteza, uspješno ga izvodi u preko dvadesetak zemalja diljem svijeta.

Za izvedbu je otprilike potrebno 20 muškaraca, 22 žene/djevojke i 20 djece. Pored toga na raspolaganju je 8 solo uloga za muškarce, 2 solo uloge za žene i puno plesnih uloga. Tu je i nekoliko uloga u kojima nije potrebno ni pjevanje ni pričanje.

Audicije će se održati sredinom travnja i pripreme će trajati mjesec dana, nakon čega će mjuzikl biti izveden u dvorani Srednje škole“ Ivan Goran Kovačić“ u Kiseljaku.
Organizator projekta je općina Kiseljak , glavni medijski pokrovitelj portal artinfo.ba, a za više informacija, možete kontaktirati Irenu Mrnjavac, putem maila: irena.mrnjavac@gmail.com ili na broj 063 412 360.
Sve plesne skupine, mažoret sastavi i pjevački zborovi također su dobrodošli.

Treba istaknuti da se ovim spektaklom i ostvarivanjem dobre suradnje s redateljem velikog svjetskog kalibra otvaraju vrata budućem kulturnom rastu naše općine i cijele Središnje Bosne kao i mogućnost turističke promidžbe velikih razmjera.

Josip i kričave boje njegovih snova biblijska je priča ispričana na vrlo neobičan način – kričavim bojama šarenih glazbenih stilova. Slikovito, šarmantno, duhovito, toplo, romantično, bezbrižno, nostalgično i zabavno!

Pozivamo sve ljude dobre volje općine Kiseljak i okolice da budu dio ove razigrane, ali vrlo stvarne i aktualne priče u vremenu u kojem smo zaboravili sanjati i vjerovati.