Fojnica: Svečano otvoren luksuzni dom za stare “Natur oaza”

1401

Svečanim programom uz nazočnost velikog broja uglednika iz političkog i javnog života danas je u Fojnici svečano otvoren luksuzni dom za starije osobe “Natur oaza”.

 

Tijekom svečanog programa, koji je vodio Dragoslav Pelc, voditelj Drukčijeg radija, naglašeno je kako je općina Fojnica, koja ima dugogodišnju tradiciju bavljenja zdravstvenim turizmom, bogatija za još jedan objekt za prihvat starijih osoba.

 

Anto Matić, kantonalni ministar zdravstva i socijalne skrbi kazao je kako 11. dom za stare i nemoćne podrška nastojanjima da se mladi zadrže na ovom području.

 

Ministarstvo u cjelosti ili u djelomičnom iznosu sufinancira smještaj za oko 100 starijih ljudi. Nova radna mjesta daju priliku mladim ljudima da ostanu na ovim područjima i svaki ovakav projekat je doprinos borbi sa demografskim neprilikama, rekao je Matić.

 

Dragana Trogrančić, direktorica “Natur Oaze” kazala je kako će korisnici imati sve što je potrebno i još više.

 

U ovom momentu imamo 20 zaposlenih i taj broj će se povećavati kako bude rastao broj korisnika. Napravit ćemo sve da se korisnici osjećaju kao u vlastitom domu, kazala je Trogrančić.